Practica aceste 4 obiceiuri zilnice pentru zile mai productive

Nici o persoana productiva nu se trezeste in speranta unei zile mediocre. Cu totii, intr-o anumita masura, dorim sa ne realizam potentialul in fiecare zi si sa fim cea mai buna versiune a noastra posibila. Acest lucru este valabil mai ales la locul de munca, unde succesul membrilor echipei noastre si obiectivele de venituri ale departamentelor noastre depind foarte des de modul in care ne prezentam la birou zi de zi.

Daca doresti sa iti maximizezi potentialul de manager la locul de munca si, de asemenea, sa ai zile mai productive in viata personala este o idee buna sa incepi sa implementezi anumite obiceiuri zilnice in rutina obisnuita. Aceste obiceiuri zilnice, oricat de simple ar parea, te pot ajuta in cele din urma sa profiti la maximum de zilele tale, asigurandu-ti ca sunt extrem de productive.

obiceiuri zilnice - jurnalul zilei

  1. Incepe ziua cu liniste si pace

Cand vine vorba de liste cu obiceiuri zilnice pentru oameni de succes, unul dintre cele mai populare puncte comune este modul in care iti incepi dimineata: in liniste si pace.

Indiferent daca te trezesti cu o ora mai devreme pentru acest „timp pentru mine” sacru, neintrerupt sau cu cateva ore mai devreme, aceasta este o oportunitate pentru tine de a te usura in ziua respectiva si de a obtine un salt de start asupra bunastarii tale mentale, emotionale si fizice.

Ai nevoie de idei despre cum sa folosesti acest timp?

Multi indivizi de succes fac exercitii (de exemplu yoga sau alergare). Poti practica cel putin zece minute de meditatie (concentrandu-te pur si simplu pe inspiratii si expiratii sau pe un singur cuvant care poate reduce foarte mult stresul). Citeste, bucura-te de o masa sanatoasa, scrie intr-un jurnal si planifica ziua urmatoare.

Ideea este de a fi prezent in acest moment, ceea ce iti permite sa adopti o mentalitate pasnica si pozitiva care iti ofera o mai buna claritate, concentrare si incredere.

  1. Planificati ziua productiva in avans

Oamenii productivi au tendinta de a-si planifica ziua in avans. Acest proces de planificare poate avea loc primul lucru dimineata sau se poate intampla chiar cu o seara inainte. Indiferent de momentul in care apare, aceasta perioada de planificare este esentiala pentru a te ajuta sa creezi o zi productiva.

In timp ce planuiesti, vrei sa te intrebi: Ce trebuie realizat astazi pentru ca eu sa vad aceasta zi ca fiind un succes?

Raspunsul la aceasta intrebare te va informa cu privire la asteptarile tale, permitandu-ti sa iti acorzi timp si energie unui obiectiv concentrat, facand astfel mai probabil sa il atingi.

 

  1. Decide prioritatile

O parte din procesul de planificare din strategia de mai sus se bazeaza pe cunoasterea prioritatilor tale pe parcursul saptamanii.

Oamenii productivi isi evalueaza in mod constant calendarul pentru a se asigura ca articolele actionabile listate sunt cea mai buna utilizare a timpului si talentului lor. Daca nu sunt, acele sarcini ar trebui sa fie externalizate in mod ideal, eliberand astfel pentru a-ti folosi timpul mai eficient.

  1. Jurnal despre ziua ta

Oamenii productivi se considera studenti pe tot parcursul vietii. Isi fac timp in viata pentru a citi pe larg, pentru a-si imbunatati abilitatile, pentru a continua antrenamentul si pentru a reflecta la zilele lor pentru a-si consolida muschii de constientizare de sine. Iar, una dintre cele mai simple modalitati de a reflecta este prin jurnalizare.

Jurnalul este un exercitiu puternic, deoarece recompenseaza foarte des o persoana cu claritate uimitoare si informatii valoroase pe care altfel nu le-ar fi dat niciodata peste cap. Jurnalizarea este, de asemenea, o practica cathartica, permitand sa iti despachetezi gandurile, sentimentele si ideile si sa le asamblezi astfel incat sa te intelegi mai bine.

Exista tot felul de modalitati de a folosi un jurnal. Il poti folosi pe al tau pentru a nota lucrurile pentru care esti cel mai recunoscator pentru fiecare zi. Alternativ, poti reflecta la cele mai mari victorii ale zilei, momentul in care ai fost cel mai bun, momentul in care ai fost cel mai rau ( cum poti face mai bine data viitoare). Experimenteaza diferite abordari si vezi ce se potriveste cel mai bine cu ceea ce speri sa obtii din practica.

Fiecare dintre noi are potentialul de a se imbunatati pe noi insine si de a opera la capacitate maxima. Prin integrarea obiceiurilor de mai sus in rutina zilnica, vei gasi fara indoiala ca experimentezi zile mai productive. Daca vrei sa ai un somn linistit poti arunca un ochi si pe acest articol.

Tu ce metota vei aborda?

Search

noiembrie, 2024