Ateliere de lectura la Palat

Ateliere de lectura  pentru copii „În lumea poveștilor muzicale”, desfășurate în fiecare sâmbătă în Sala de Educație Muzeală a Palatului Culturii din Iași, continuă pe 17 și 24 octombrie 2020, de la ora 16.00, cu lecturi din cartea „Ceaikovski și dansul notelor de argint”, de Cristina Andone. Volumul face parte din Colecția „Povești din Pădurea Muzicală” (Editura „Nemi”), ce are ca personaje principale cei mai mari compozitori ai lumii.

De această dată, copiii îl vor cunoaște pe Ceaikovski, „spiridușul a cărui muzică ne leagănă cu povești de ceai și de zăpadă”, vor asculta poveștile „Dansul notelor de argint”, „Lista de pași de dans a lebedei Leda”, „Vis de iarnă”, „Grand adage” și „Pas de deux”.

Inițiate și coordonate voluntar de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, atelierele sunt recomandate copiilor cu vârsta de minimum 6 ani.

Ateliere de lectura - Ceaikovski

 

La aceste Ateliere de lectura copiii învață:

* cum să se comporte la concert, ascultând povestea „Bravo, brava, bravi: bune maniere la concert”, din „Strauss și valsul trandafirilor de mai”, de Cristina Andone;

* descoperă instrumentele muzicale din Orchestra simfonică;

* cântă melodia compusă special pentru activitățile educative de la Palatul Culturii, de Prof. univ. dr. Gheorghe Duțică, „Noi cântăm și ne jucăm”;

* personalizează semne de carte, pe care le iau acasă „ca amintire”.

 

„În lumea poveștilor muzicale” este un program realizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Paradis International College și Editura „Nemi”.

Participarea la ateliere se face respectând normele impuse în contextul pandemiei. Grupurile formate din maximum 20 de persoane pot fi programate la adresa de e-mail: daniela.ciocoiu@ymail.com. Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Palatului Culturii, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 16.30.

Search

octombrie, 2020