Oportunitati de dezvoltare personala pentru liceeni

Fundația Serviciilor Sociale Bethany lansează proiectul „YOUTH CAFE – Spațiu creativ de suport și oportunități pentru tineri din municipiul Iași”, finanțat de Consiliul Local Iași, derulat în perioada septembrie – decembrie 2020. 50 de elevi din liceele din municipiul Iași, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, vor beneficia de un program de dezvoltare personala și profesională bazat pe metode inovative de învățare – coaching, shadowing – și de acces la un context inedit – YOUTH CAFE – de explorare și dezvoltare a potențialului personal și educațional.

Tinerii liceeni reprezintă o categorie extrem de dornică de a deține cât mai repede controlul asupra propriilor vieți și de a fi angajați în acțiuni de sprijinire a celorlalți. Însă, adesea, perioadele de tranziție prin care trec îi afectează atât la nivel personal, cât și în relație cu cei din jur, cu impact crescut asupra pregătirii pentru viața lor profesională.

În acest context, YOUTH CAFE vine ca o soluție direcționată către perioada de tranziție a tinerilor și răspunde la nevoia acestora de a le fi recunoscut și exploatat potențialul. Proiectul își propune echiparea tinerilor liceeni cu resurse care să le permită să facă alegeri personale și profesionale în acord cu talentele și interesele lor. Aceștia, prin intermediul unor ateliere vor fi conectați cu profesioniști practicanți în domeniile de interes alese de tineri, desfășurate într-un mediu sigur, primitor și adaptat continuu nevoilor exprimate, cu impact asupra integrării lor în societate.

Fundația Bethany dezvoltare personala

Atelierele la care vor participa tinerii pot fi din domenii precum: dezvoltare personala, asistență socială, cooking, programare, medicină, comunicare & marketing, psihoterapie, fotografie, videografie, design vestimentar, drept, resurse umane, leadership. Acestea vor fi organizate pe durata a cel puțin cinci săptămâni, luându-se în calcul programul cursurilor școlare al liceenilor înscriși și selectați în proiect. Fiecare atelier va fi constituit din cinci sesiuni a câte două ore per sesiune, fiind pentru un număr de 5 până la 10 liceeni, în funcție de opțiunile lor. Acestea vor fi organizate atât online, utilizând platformele de comunicare (Skype, Zoom), cât și prin interacțiune directă, respectând toate normele de distanțare și protecție în vigoare.

Pentru a participa la atelierele de coaching și shadowing din cadrul proiectului YOUTH CAFE, liceenii din municipiul Iași se pot înscrie pe site-ul Fundației Bethany până la data de 25 septembrie, prin completarea formularului de înscriere: http://bethany.ro/iasi/program-de-burse/start-youth-cafe/

Proiectul YOUTH CAFE este derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany și finanțat de Consiliul Local Iași, contribuind la obiectivele Programului de finanțare a Municipiului Iași – componenta tineret – prin facilitarea accesului tinerilor din Municipiul Iaşi la servicii de consultanţă în vederea dezvoltării spiritului antreprenorial şi a dezvoltării carierei, îmbunătăţirea condiţiilor de integrare socială și profesională a acestora, promovarea ideii de voluntariat ș.a. Totodată, proiectul contribuie la obiectivele Programului „Iași – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020” prin crearea unui cadru de interacțiune dinamică între tinerii dornici să își dezvolte o afacere în domeniul industriilor creative și potențialii susținători și stimularea cetățeniei active a tinerilor prin educație şi implicare civică.

 

Search

aprilie, 2024