Festivalul Strazii Lapusneanu a ajuns la final

Weekendul 18-20 septembrie 2020 a fost cuprins de sărbătoare pe strada Lăpușneanu, vechea Uliță Sârbească, din centrul Iașului. Ateneul Național din Iași alături de Complexul Muzeul Național „Moldova”, Muzeul Unirii, Casa de Cultură a Studenților Iași, „Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, precum și de alți parteneri rezidenți ai străzii, a organizat cea de-a II-a ediție a Festivalului Strazii Lapusneanu.

festivalul strazii lapusneanu 4

În cele 3 zile ale festivalului, au fost prezentate publicului 14 evenimente cultural-artistice, cuprinzând spectacole de teatru pentru copii sau adulți, concerte, recitaluri, demonstrații de dans și spectacole de improvizație.

Față de ediția inaugurală de anul trecut, anul acesta Festivalul Strazii Lapusneanu a avut un caracter restrâns, pentru a face posibilă respectarea tuturor normelor de siguranță sanitară, atât pentru public, cât și pentru artiștii prezenți în festival.

„Anul acesta, cea de-a doua ediţie a festivalului a fost foarte aproape de a fi amânată, dar între o amânare şi o ediţie mai restrânsă, în care se respectă în primul rând această siguranţă impusă de către pandemie, am ales a doua variantă şi nu pot decât să le mulţumesc gazdelor noastre, Muzeul Unirii şi Complexului Muzeal Naţional Moldova şi datorită partenerilor noştri care au înţeles ca în fiecare an care au înţeles că acesta nu este un proiect al Ateneului, ci un proiect al comunităţii, care doreşte să reînvie şi mai mult această stradă de epocă şi poate una dintre puţinele străzi care aminteşte de Iaşul de altădată”, a declarat managerul Ateneului Național din Iași, Andrei Apreotesei.

Echipa Ateneul Ieșean își manifestă speranța că ediția de anul viitor va fi cel puțin la fel de bogată în evenimente artistice ca și prima ediție, când actuala pandemie nu va  exista, pentru a putea revitaliza cultural strada Lăpușneanu.

festivalul strazii lapusneanu 6

Search

aprilie, 2021