Elevi sau studenti, cu siguranta veti avea nevoie de aceste informatii. Ti s-a intampat sa fii intrebat de unde ai luat informatiile in redactarea lucrarilor tale? Sau ca lucrarea ta seamana foarte bine cu alta si nu are informatii adevarate?
Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta profesorii in timp ce se intorc la scoala sau la facultate in „noul normal” al mediilor de invatare este incercarea de a se asigura ca elevii si studentii folosesc surse de cercetare sigure si impartiale. Cu siguranta, ai auzit de nenumarate ori ca lucrarea ta trebuie sa fie originala, dar in acelasi timp sa contina si date adevarate din surse stiintifice.Ti-am pregatit cateva sit-uri cu care iti poti verifica foarte usor lucrarile, pentru a nu avea probleme in prezentarea lor.
Aceste site-uri de verificare a faptelor pentru studenti si alte resurse online, in ordine alfabetica, sunt specializate in eliminarea revendicarilor si furnizarea de analize obiective, cercetate.
AllSides – Un site impartial care prezinta subiecte de stiri din intreaga lume, care include o diagrama de comparatie orientata spre media, care arata unde cad principalii furnizori de stiri intr-o anumita problema.
Deceptive Detective – Un infografic de la Common Sense Media care ii ajuta pe studenti sa devina un „detectiv online” si sa descifreze intre fapt si fictiune.
FactCheck.org – Un site frumos pentru verificarea faptelor de stiri politice, in special cele in care ambele parti vorbesc in acelasi loc.
Hoax Slayer – Elimina falsurile in legatura cu e-mailul, retelele sociale si securitatea internetului si alerteaza studentii cu privire la cele mai recente escrocherii.
NAMLE – Asociatia Nationala pentru Educatia in Alfabetizare Media este un site excelent pentru a gasi, analiza si evalua toate formele de comunicare.
Verificarea faptelor NPR – Elevii pot gasi informatii impartiale cu privire la stirile lumii, inclusiv note de subsol pe care sa le adreseze atunci cand stirile sunt distorsionate.
Politifact – Site-ul preferat pentru verificarea faptelor referitoare la stirile politice care utilizeaza un „adevar-o-metru” foarte distractiv.
Snopes – Unul dintre cele mai populare site-uri de pe web pentru a gasi stiri bazate pe dovezi care sunt citate, astfel incat studentii sa isi poata face propriile cercetari.
Ted ED – „How to Choose Your News” este un excelent videoclip educational de Damon Brown care explica studentilor diferența dintre fapt si fictiune in stiri.
Washington Post Fact Checker – Un site cu plata excelent pentru a gasi articole de stiri care sunt verificate. Cu toate acestea, organizatia tinde sa verifice stirile mai conservatoare decat liberalele.
Testeaza-le si descopera varianta care este cea mai buna pentru tine. Astfel poti scapa de stresul verificarilor amanuntite ale lucrarilor tale. Fii pregatit in orice situatie. Daca esti interesat de cursuri de dezvoltare online gratuite poti vedea in articol ce variante sunt.