Cursuri de dezvoltare online gratuite

Odată cu dezvoltarea Internetului, au apărut multe oportunităţi de a învăţa lucruri noi. Chiar si cei  mici pot benficia de cursuri online gratuite pentru a continua sa invete.   Profesori de renume internaţional de la universități de prestigiu oferă acum gratis o parte din cursurile de dezvoltare online pentru oricine dorește să se perfecționeze. Poți accesa materialele didactice ale acestora din faţa calculatorului. Mai mult, la absolvirea unui curs de dezvoltare online, unele site-uri îţi oferă o diplomă pe care o poţi ataşa CV-ului.

 

Coursera  https://www.coursera.org

Acesta este cel mai mare portal de cursuri online. Pe Coursera sunt o colecție de cursuri, peste 400, în engleză, spaniolă sau franceză, pe teme de la medicină şi economie, la arte şi ştiinţe sociale. După realizarea temelor, proiectului sau a unui punctaj satisfăcător la verificare, poţi căpăta o diplomă.

 

EdX  https://www.edx.org/

Este unul dintre siteurile cu cel mai bun conţinut, întrucât conține o multitudine de cursuri adunate de la unele dintre cele mai prestigioase universități la nivel mondial. Cursurile sunt la un nivel superior şi este necesar să obţii un anumit punctaj la examen, proiecte sau teme pentru a obţine diploma.

cursuri online

TED Talks  http://www.ted.com/talks

Acesta este unul dintre cele mai bogate site-uri de videoclipuri motivaţonale, dezvoltare personală, leadership sau afaceri.

 

Udacity  https://www.udacity.com/courses

Pe Udacity găseşi cursuri de afaceri, calculator, design, matematică şi ştiinţă. Când decizi să te înscrii la un curs, ţi se arată ce trebuie să ştii deja şi există lecţii despre acel subiect, pentru a-l aprofunda.

 

MIT Video  http://video.mit.edu/channels/

Massachusetts Institute of Technology, cea mai mare universitate tehnică din lume oferă peste 12000 de videoclipuri online gratuite în domenii diverse: arte, chimie, robotică, precum şi discursuri ale oamenilor de succes.

 

Academic Earth  http://academicearth.org/online-college-courses/

Acest portal oferă cursuri online gratuite încă din 2008 ! Poţi învăţa inginerie, matematică, arte sau ştiinţe sociale. Mai mult, te poţi pregăti pentru teste precum GMAT, SAT sau LSAT.

cursuri dezvoltare onlineOpen Yale Courses  http://oyc.yale.edu/courses

Ca orice universitate care se respectă, Yale pune la dispoziţie o serie de cursuri gratuite. Practic, vei avea acces la un curs de la una dintre cele mai mari universităţi din lume, intrând astfel în contact cu metodele de predare ale unora dintre cei mai importanţi profesori.

 

Udemy  https://www.udemy.com/courses/featured

Acest site este foarte bogat din punct de vedere al cursurilor online propuse. Poţi alege un curs de limbă străină, tehnologie, design, sănătate sau ştiinţe umaniste. De asemenea, există şi opţiunea de a crea propriul curs.

 

Berkely University Online Courses  http://webcast.berkeley.edu/

Cu ajutorul acestui website poţi viziona o parte din cursurile unei universităţi importante din Statele Unite ale Americii, Berkley University. Nu poţi lua o diplomă, însă poţi, din faţa calculatorului, să parcurgi un curs ca un adevărat student la Berkley University.

 

BizSchool  http://www.bizschool.ro/UserCatalog.aspx

Acesta este un portal românesc. Se oferă cursuri gratuite, în limba română, pe maketing, management, leadership, comunicare, limba engleză, folosirea calculatorului.

 

Internetul este o sursă foarte bună de cursuri de dezvoltare online. Un curs online gratuit nu cere multe resurse, iar parcurgerea sa contribuie la dezvoltarea personală a fiecăruia, fie că vorbim de un curs de vorbit în public sau de unul de iniţiere în utilizarea calculatorului.

Search

august, 2022