Ciocolata pentru piele? Si pentru parul ultra lucios?

Imagineaza-ti cum membrele tale obosite se scufunda intr-o delicioasa cada cu ciocolata calda aburita sau cum parul tau are aroma de ciocalata atunci cand il fluturi sau cum iti mangai degetele cu placi netede de ciocolata cremoasa, astfel magia preia toate simturile, relaxandu-te. Pare tentant, nu?

Ciocolata este considerata ,,elixir al Zeilor” atunci cand vine vorba despre frumusetea pielii si ingrijirea parului. Pentru inceput, ciocolata are de trei ori oxidantii gasiti in ceaiul verde, ceea ce il face o arma puternica impotriva imbatranirii premature. De asemenea, hidrateaza si inmoaie pielea, actionand in acelasi timp ca un detoxifiant puternic.

In plus, uleiurile sale sunt excelente pentru a scapa de vergeturi si celulita. Nu este de mirare ca producatorii de produse cosmetice folosesc untul de cacao ca hidratant de la mijlocul secolului al XIX-lea. Ciocolata contine, de asemenea, feniletilamina si serotonina, substante care sunt eliberate in mod natural atunci cand esti fericit. Asadar, cand viata devine stresanta, opreste telefonul, porneste muzica, aprinde betisoarele si lumanarile parfumate. Prepara reteta preferata de frumusete pe baza de ciocolata si bucura-te de putin timp pentru tine.

tableta de ciocolata

         Scrub de ciocolata si miere de fata

Cum functioneaza? Acest scrub creste circulatia, detoxifica tenul, stimuleaza hidratarea si combate radiatiile care afecteaza pielea. Rezultatul este reprezentat de pielea moale, neteda si supla.

Ingrediente

1/2 cana pudra de cacao

1/3 cana zahar

1/2 de ulei de migdale dulci

Miere

Combina toate ingredientele folosind suficienta miere pentru a obtine o pasta. Aplica usor aceasta pasta pe pielea proaspat spalata. Maseaza usor cu varful degetelor si clateste apoi cu apa calda.

Masca cu ciocolata

         Fulgii de ovaz inmoaie excesul de uleiuri, in timp ce se dubleaza ca un exfoliant. Mierea ajuta la rafinarea porilor, ucide bacteriile de suprafata si reduce inflamatiile. Polifenolii din ciocolata alunga liniile fine si ridurile, ridicandu-ti starea de spirit.

Ingrediente

3/4 cana apa calduta

1 cana fulgi de ovaz instant

1 lingura miere

1 lingura sirop de ciocolata

       Amesteca toate ingredientele pana se incorporeaza bine si aplica compozitia pe fata. Lasa-l timp de 15 minute, apoi freaca usor cu apa calduta.

Baie calda cu ciocolata si lapte

Acest combo cu lapte si ciocolata calmeaza si inmoaie pielea ta. Factorul confortabil, super-indulgent, este un bonus suplimentar.

Ingrediente

2 linguri de cacao

2 cani de lapte cald

3 picaturi esenta de vanilie

Intr-un bol adauga pudra de cacao, toarna laptele cald si amesteca pana cand sunt combinate complet. Adauga esenta de vanilie. Toarna amestecul in baie in timp ce acesta functioneaza. Bucura-te si relaxeaza-te.

ciocolata neagra

Scrub de corp cu unt de cacao

         Acest remediu este ideal pentru calmarea mainilor si picioarelor, deoarece exfoliaza usor pielea veche, moarta si hraneste celulele noi.

 Ingrediente

1/2 cana migdale, macinate grosier

1/2 cana fulgi de ovaz uscate

4 linguri unt de cacao

3 linguri miere

Se amesteca impreuna fulgii de ovaz, untul de cacao, mierea si nucile macinate. Frecati-va mainile si picioare, acoperiti zonele peste noapte. Dimineata urmatoare, indeparteaza zonele acoperite si clateste.

Balsam de par cu ciocolata

 1-2 cani de crema de nuca de cocos si cacao care stimuleaza stralucirea si imblanzesc chiar si cele mai neascultatoare fire de par.

Ingrediente

3/4 cana crema de nuca de cocos

1/3 cana pudra de cacao

 

Amesteca ambele ingrediente intr-un bol de plastic. Utilizeaza aceasta compozitie in locul balsamului obisnuit. Il poti folosi o data pe luna sau de cate ori este necesar.

Iti poti crea propria zona de relaxare la tine acasa. Scapa de stress, de oboseala, uita de toste grijile. Cu cateva ingrediente simple poti avea grija de pielea ta, indiferent de sezon si te poti rasfata in liniste si armonie. Pielea ta va fi mai stralucitoare si mai hidratata. Daca esti pasionat de lavanda aici pot afla mai multe despre uleiurile esentiale din acesta planta.

Search

aprilie, 2024