Aloe vera. Elixir pentru frumusete si sanatate.

Astazi, va prezentam, o planta care este utilizata in numeroase domenii atat in medicina cat si in frumusete. Aloe vera este supranumita „elixirul tineretii” sau „planta nemuririi” de catre egipteni. Acestia puneau printre darurile funerare inmormantate impreuna cu faraonii si planta pentru a asigura, chiar si dupa moarte, sanatate spiritului faraonului.

Vorbim despre o planta suculenta care stocheaza un lichid gelatinos in frunzele sale. Usor de colectat prin despicarea frunzelor, acest gel, contine vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, antioxidanti si alti nutrienti care fac minunini atat pentru par cat si pentru piele.

aloe vera plant

Aloe vera pentru fata

 Hidrateaza. Daca Victoria Beckham și Jennifer Aniston au putut folosi gelul din fruze ca hidratant pentru pielea lor inseamna ca poti si tu, nu? Planta poate patrunde epiderma de patru ori mai eficient ca apa, lucru care imbunatateste procesul de hidratare si nu infunda porii.

Pielea sensibila. Gelul de aloe  este natural, bogat in vitamine si minerale, ajutand astfel pielea sa se regenereze, calmand in acelasi timp inflamatia.

Previne imbatranirea prematura. Linii fine si riduri? Gelul este bogat in vitaminele C, E si beta-caroten, care imbunatatesc elasticitatea pielii, ceea ce o face mai lina si mai supla.

Calmeaza o arsura solara. Aplicarea gelului de aloe  direct pe pielea arsa de soare s-a dovedit a fi mai antiinflamatoare decât 1% hidrocortizon. Blocheaza pana la 30% din razele ultraviolete ale soarelui. Acestea, combinate cu proprietățile sale de racire, fac din aloe unul dintre cele mai bune scuturi pentru arsurile solare.

 

Aloe vera pentru par

 Ajuta la cresterea parului. Creste circulatia sangelui la nivelul scalpului si contine enzime proteolitice care indeparteaza celulele moarte ale pielii care impiedica cresterea proaspata. Pur si simplu masează o picatura  de aloe  pe scalpul tau, folosind miscari circulare, pana cand este complet absorbit. Clatiti aproximativ dupa o ora si evitati samponarea cel putin o zi dupa aceea.

Balsam pentru par. Amesteca o jumatate de cana de gel de aloe vera cu doua lingurite de ulei de jojoba sau ulei de nuca de cocos, adauga 3-4 picaturi de ulei esential de lavanda.

Matreata. Hidrateaza pielea pentru a opri flacararea si are actiune antiinflamatoare pentru a alunga infectiile fungice.  Pentru cele mai bune rezultate, amesteca gelul de aloe vera cu uleiul tau obișnuit de par si maseaza scalpel.

aloe vera plant 01

Aloe vera pentru organism

 Reduce vergeturile. Atunci cand pielea se intinde prea tare sau prea repede dezvola lacrimi minuscule care apar ca vergeturi. Utilizarea regulata a gelului de aloe vera vindeca aceste rani microscopice si creste elasticitatea pielii prin stimularea productiei de collagen. Sterge astfel semnele vizibile de deteriorare.

Aloe vera pentru sănătate

Planta de aloe vera contine numeroase minerale, precum:

  • Calciu
  • Cupru
  • Crom
  • Seleniu
  • Magneziu
  • Mangan
  • Potasiu
  • Sodiu
  • Zinc

Vindeca ranile, arsurile si muscaturile. Accelereaza reproducerea celulelor pielii de opt ori mai rapid.Toarna gelul intr-o tava de gheata si pune-o la congelator. In caz de urgenta, pur si simplu pune cuburile peste zona afectata.

 

Planta de aloe  poate fi folosita in nenumarate forme. De la gelul din interiorul frunzelor, prelucrat si utilizat ca atare la nivelul pielii, pana la capsulele cu extract din aloe vera, creme si suc din aloe vera. Aceasta planta se foloseste atat la nivel intern, cat si la nivel extern. Descopera acest elixir pentru tine si corpul tau.

Search

martie, 2024