Rocanotherworld, primul festival de dupa iesirea din starea de urgenta!

Intr-o perioada in care perspectiva unui festival sau a unui concert cu muzica live parea foarte indepartata, echipa Rocanotherworld a intreprins toate demersurile necesare pentru a face sa se intample cea de-a cincea editie a festivalului. Pe durata celor 5 zile, 15 artisti au urcat pe scena Rocanotherworld din zona de agrement Ciric din Iasi, spre bucuria spectatorilor care au putut asista la un concert live pentru prima data in ultimele luni.

Rocanotherworld 2020

Astfel, intre 24 – 28 iunie, publicul pasionat de muzica alternativa i-a putut vedea pe Adam’s Nest, Toulouse Lautrec, Robin and the Backstabbers, Lucia, Pinholes, byron, Fine, It’s Pink, EYEDROPS, Argatu, Ana Coman, Jurjak, Luna Amara, om la luna, Les Elephants Bizarres, The Mono Jacks.

Editia de anul acesta a ridicat multe provocari organizatorilor, care au facut din siguranta participantilor o prioritate, mentinand in acelasi timp si spiritul festivalului viu, si experienta muzicii live cat mai puternica.

Printre masurile de siguranta implementate s-au numarat limitarea biletelor la 500 / seara, masurarea temperaturii la intrare, purtarea obligatorie a mastii pe toata durata evenimentului, amplasarea unor spatii de stat jos bine delimitate si mentinererea distantei sociale de 2 m.Rocanotherworld iasi

Rocanotherworld 2020 a mai venit cu o premiera: biletul de participare solidar, a carui achizitie sustine artistii care au urcat pe scena festivalului si care au concertat pro bono la editiile anterioare. Ca in fiecare an, festivalul isi continua traditia caritabila chiar si dupa incheierea concertelor, cauza sustinuta in acest an fiind ajutorarea a 500 de familii din 4 sate ce apartin de comuna Lungani cu pachete cu produse alimentare de baza, produse de curatenie si materiale sanitare necesare si obligatorii in aceasta perioada de pandemie.

Cea mai mare provocare pentru noi ar fi fost sa amanam editia de anul acesta asa ca am decis sa o facem sa se intample, cu tot contextul actual, pentru publicul nostru si pentru noi deopotriva. Desigur ca nu a fost usor sa reducem un festival cu 40.000 de spectatori la 2.500, cu o singura scena si cu trei trupe pe seara si sa lasam deoparte aspecte ale evenimentului pe care le dezvoltasem dar am avut nevoie cu totii sa pastram acest timp si acest spatiu de sustinere unii pentru ceilalti. Pentru noi a contat foarte mult ca am am putut fi alaturi de publicul nostru, care ne-a ajutat sa facem aceasta editie posibila, a venit sa fie alaturi de noi si a inteles necesitatea respectarii regulilor”, povesteste Patricia Butucel, directorul festivalui.

Festival Rocanotherworld

“Nu imi vine sa cred ca am cantat caci ma asteptam sa cantam pentru prima data in toamna sau poate la anul. Bineinteles ca festivalul a fost complet diferit de tot ce am trait pana acum, distantarea sociala presupune sa se intample altfel lucrurile. Dar lumea s-a bucurat, noi ne-am bucurat de asemenea si ni s-a parut foarte fain”, spune Dan Byron, solistul trupei Byron.

Festivalul Rocanotherworld a debutat in anul 2016 si l-a avut ca inspiratie pe Ioan Dan Niculescu („Roca”) — designer, calator, DJ, gurmand, antreprenor si deschizator de suflete. Toate activitatile  sunt conturate in jurul dorintei de a oferi si a principiilor pe care acesta le-a imbratisat de-a lungul vietii: Fii curios! Fii diferit! Fii pentru altii!

Search

martie, 2024