Tu ti-ai creat un avatar?

Cand vorbim despre AVATAR in mediul online ne referim la o imagine digitala, animata sau statica, de o dimensiune mica, folosita pentru personalizarea si diversificarea profilului unui utilizator al unei aplicatii web.

In mediul online, avatarul iti permite sa te idenifici in fata celorlalti utilizatori. Daca nu ai un avatar, atunci in dreptul comentariului tau iti va aparea o forma umana fara fata.

Facebook Avatar

De ce ar trebui sa iti faci un avatar?

Ca sa iti ascunzi identitatea. Unii oameni prefera sa ramana anonimi, iar avatarul poate sa constituie un prilej pentru a imbunatati sau ascunde imaginea personala. De asemenea, in loc sa iti folosesti propriul nume, avatarul tau poate imprumuta un nume nou, care poate fi usor reamintit pe platformele de socializare.

Ca sa-ti creezi mai multe identitati. Avatarul imprumuta o anumita identitate a unei persoane. De exemplu poti fi bucatar, mecanic, avocat, profesor, artist, oricine iti doresti. Astfel iti poti dovedi priceperea pe mai multe domenii. Poti cu usurinta sa fii aceeasi persoana sub diferite avataruri, fara ca ceilalti sa stie.

Ca sa-ti construiesti un brand. Te-ai gandit vreodata de ce unelele companii folosesc mascote? Deoarece oamenii sunt inspirati de calitatile mascotei astfel aseama mascota cu calitatile brandului. De aceea apeleaza la un avatar, o mascota pentru a-si forma repede si usor o baza de clienti. Acelasi lucru se intampla si cu o persoana care vrea sa devina cat mai cunoscuta in mediul online repede, apeleaza la un avatar.

Aplicatii pentru crearea propriului avatar

FaceQ. Disponibila pe Android / iOS. Aceasta aplicatie este foarte populara pentru crearea de avatare care sa iti permita sa alegi tipul de fata, par, ochi si pentru a salva imaginea finala in PNG.

Bitmoji. Una dintre cele mai populare aplicatii din istorie. Iti permite sa creezi avatare in stilul BitStrips, celebra aplicatie pentru a crea desene animate si benzi desenate pentru a putea fi partajate pe retelele de socializare. Aceasta este disponibila pe Android / iOS.

Avatar pentru smartphone este disponibila doar pe Android. O aplicatie foarte simpla datorita careia poti genera avatare bune folosind diferite personalizari pe ecran. Nu este tocmai ideal pentru reproducerea fidela datorita stilului decisiv jucaus, dar pentru cei care nu au acest tip de hobby, este o resursa mai mult decat recomandata.

Myidol Avatar Maker 3D. Aceasta aplicatie iti permite sa generezi avatare tridimensionale cu un aspect foarte realist ai extrem de personalizabile. Este disponibila doar pe iOS.

avatar facebook

Cum iti creezi propriul Avatar Facebook

 

Facebook a incercat sa isi imbunatateasca serviciile si sa vina cu setari noi pentru utilizatori. Daca variantele de sus ti se par complicate iti prezentam si varianta de pe Facebook.

Pasul 1: Intra in aplicatia Facebook, mergi in coltul ecranului, in partea de jos sau in partea de sus (asta difera de la versiune aplicatiei de Facebook instalata) si tasteaza “Vezi mai multe” / “See More”

Pasul 2: Ti se va afisa optiunea “Avatar” / “Avatars”.

Pasul 3: Apasa pe butonul “Urmatorul” / “Next” si  incepe personalizarea avatarului. Iti poti alege, pentru inceput, nuanța pielii. Urmeaza apoi jocul cu toate optiunile, printre care tipul de coafura, culoare ochilor, forma fetei, forma ochilor, culoarea ochilor, forma corpului, imbracaminte si altele.

Pasul 4: Atunci cand te consideri multumit de propriul tau avatar, poti comenta, reactiona si folosi propriul avatar pe profilul de Messenger ca stiker. Il poti seta chiar si ca imagine temporara de profil.

 

Incearca ceva nou. Intra in minunata lume a avatarului. Joaca-te si creaza-ti propria imagine apoi impartaseste-o cu ceilalti utilizatori pe retelele de socializare. Fii cine vrei tu sa fii.

Search

septembrie, 2021