Afla ce trebuie sa faci cand iesi in oras la terasa!

Asteptarea ia sfarsit! Ziua Copilului vine cu vesti bune pentru persoanele care iubesc sa isi petreaca timpul liber in oras, la o terasa cu prietenii. Restaurantele isi vor redeschide terasele incepand cu data de 1 iunie, unde vom putea savura cafeaua de dimineata sau vom putea lua cina.

Localurile cu terase vor fi primele care se vor redeschide, urmand ca treptat din doua in doua saptamani sa se redeschida interiorul restaurantelor, mai intai 50% din interior, iar apoi integral.

terasa restaurant

Organizarea teraselor se va face conform noilor norme stabilite de Asociația Restaurantelor din România (HORA) cu Guvernul. Astfel regulile speciale vor fi implementate pe teritoriul teraselor, fiind respectate de clienti si angajati.

Iti vom prezenta normele pe care atat noi, clientii, cat si angajatii localurilor trebuie sa le respecte in cadrul teraselor.

Reguli in cadrul teraselor

clientii vor fi primiti doar cu rezervare;

-Mesele vor fi situate la 2 metri una fata de alta;

-Se va realiza un culoar de 1,5 m intre scaunele meselor. Adica distanta de la scaunul unei mese trebuie sa fie de 1,5 m fata de scaunul de la masa paralela;

-Purtarea mastilor va fi obligatorie de catre personalul teraselor;

– O masa poate avea maximum 8 persoane;

-Clientii nu trebuie sa poarte masca de protectie cand sunt asezati la masa. Insa acestia vor fi nevoiti sa poarte masca de protectie atunci cand merg la toaleta, se deplaseaza pe culoarele dintre mese sau merg la bar;

– La fiecare schimbare de tura, angajatilor li se va lua temperatura, iar acestia nu trebuie sa aiba peste 37 de grade pentru a putea intra la programul de lucru.

– Inainte de a se aseza alte persoane la o masa, aceasta va trebui mai intai dezinfectata cu produse speciale. De aceea fiecare restaurant va fi nevoit sa achizitioneze produse speciale de curatare si dezinfectare.

-Testarea temperaturii clientilor va fi la alegerea detinatorilor de terase daca se va lua sau nu.

Dupa mai bine de doua luni de inactivitate, ne vom putea relaxa din nou la terasa preferata. Plimbarile, distractiile cu prietenii si voia buna vor reveni usor, usor in vietile noastre fara griji si reguli de respectat.

Tu unde ai de gand sa mergi prima data?

Search

aprilie, 2024