Cum să faci o ședință foto reușită acasă bebelușului tău.

Sedinta foto bebelusi este o activitate plăcută de care mulţi părinţi iubitori, membri ai familiei şi prieteni se vor grăbi să profite de îndată ce fac cunoştinţă cu nou-născutul şi este uşor de înţeles de ce: copiii sunt incredibil de simpatici şi, pe măsură ce cresc, încep să se vadă tot mai multe semne ale personalităţii lor. Indiferent dacă bebeluşii sunt veseli, curioşi, serioşi sau plini de viaţă, fotografia este una dintre cele mai bune modalităţi de a urmări şi a imortaliza aceste dezvoltări unice şi rapide. Sunt o multime de fotografi profesionisti care te pot ajuta.

Oricine poate să facă o poză rapidă, dar aceste tehnici vă vor ajuta să realizaţi imagini uimitoare care surprind cu adevărat aceste momente preţioase – gata de a le arăta familiei şi celor dragi aflaţi aproape şi la distanţă.

bebelus somnoros

  1. Alegeţi cel mai bun moment

Cu excepţia nou-născuţilor, bebeluşii au un program bine stabilit. Aproape orice copil este obişnuit să facă unele lucruri în anumite momente ale zilei. Veţi şti când bebeluşul este cel mai fericit, aşa că încercaţi o sedinta foto bebelusi cu aceste ocazii. De exemplu, copilul dvs. ar putea să fie foarte calm imediat după masă. Sau după o repriză de somn în mijlocul dimineţii.

 

  1. Fotografiaţi la nivelul ochilor

Fotografiile clasice cu nou-născuţi includ prim-planuri cu picioruşele şi mânuţele lor micuţe sau dormind pe umărul mamei sau al tatălui. Pentru copiii ceva mai mari, imaginile care includ mişcare, arătându-i la joacă sau în contextul vieţii lor, sunt amintiri pe care le veţi preţui mereu. Regula de aur pentru aceste tipuri de fotografii este să fotografiaţi de la nivelul ochilor pentru a asigura o senzaţie de intimitate. Este întotdeauna o idee bună să planificaţi imaginile pe care doriţi să le realizaţi. Nu se ştie niciodată cât va ţine buna dispoziţie a copilului, aşa că fiţi pregătit să renunţaţi la fotografiile mai puţin importante dacă timpul nu vă permite.

ochisori bebe

  1. Setaţi aparatul foto înainte de a fotografia

Timpul este esenţial atunci când organizezi o sedinta foto bebelusi. În momentele de calm, se poate să aveţi la dispoziţie 10 minute pentru fotografii. Asiguraţi-vă că echipamentul este pregătit la momentul potrivit pentru a beneficia de maximum de timp cu copilul dvs. fericit. Desigur, lumina se schimbă şi bebeluşii se mişcă, aşa că inevitabil va trebui să reglaţi setările pe parcurs. Dar realizând din timp reglajele de bază, cum ar fi obiectivul, modul de expunere, nivelul de alb, modul de declanşare şi alte setări esenţiale, veţi avea mai mult timp pentru a realiza fotografii.

  1. Lucraţi cu lumină naturală

Profitând la maximum de lumina naturală, veţi obţine fotografii mai vesele, mai reuşite şi mai intime cu bebeluşii. O tehnică simplă este să folosiţi un reflector pentru a îndrepta lumina de la geam în direcţia dorită. Nu aveţi nevoie de un reflector foto profesional, doar de un cearceaf alb sau de o bucată mare de hârtie ori carton de culoare albă. Aşezaţi copilul lângă o fereastră şi cereţi unui prieten sau membru al familiei să orienteze reflectorul astfel încât lumina de la geam să lumineze umbrele de pe partea feţei copilului care este opusă ferestrei.

bebelus curios

  1. Fotografiaţi în modul prioritate timp de expunere

În modul Tv (Prioritate timp de expunere), puteţi seta timpul de expunere pe care îl doriţi, iar aparatul foto calculează corespunzător cea mai bună deschidere a diafragmei. Acest mod vă oferă libertatea de a lucra rapid şi creativ fără a trebui să faceţi o mulţime de ajustări în mijlocul unei fotografii. De exemplu, timpul de expunere trebuie să fie suficient de scurt pentru a evita ca mişcarea să devină neclară, astfel că, atunci când fotografiaţi un copil activ, o valoare de 1/250 de secunde este un început bun. Începeţi de acolo şi reglaţi timpul de expunere în funcţie de activitate. De regulă, veţi dori ca întreaga faţă a copilului să fie focalizată, astfel că este important să verificaţi ca adâncimea câmpului să nu fie prea mică. Lăsând sensibilitatea ISO pe automat, veţi putea să obţineţi setările dorite pentru timpul de expunere şi deschiderea diafragmei. Nu uitaţi însă, cu cât valoarea ISO este mai mică, cu atât calitatea imaginii va fi mai mare.

 

  1. Utilizaţi modul de fotografiere continuă

În majoritatea cazurilor, probabil fotografiaţi cadru cu cadru. Dar pentru portretele de copii ar trebui să încercaţi să setaţi modul de declanşare al aparatului foto la setarea de fotografiere continuă. Fotografierea continuă (cunoscută şi ca modul de fotografiere în rafală) este deosebit de utilă atunci când copilul se mişcă. Vă va ajuta să urmăriţi toate mişcările bruşte ale copilului şi vă va oferi cea mai bună şansă de a surprinde acel moment perfect, deoarece niciun copil nu va sta prea mult într-un loc pentru o fotografie.

  1. Încercaţi diverse puncte de focalizare

Pentru portrete, în mod normal veţi dori să focalizaţi pe ochii subiectului. Dar în cazul portretelor bebeluşilor, puteţi crea imagini interesante încălcând din când în când această regulă. Deoarece bebeluşii sunt atât de mici, părţi ale corpului precum mâinile şi picioarele pot fi un subiect interesant. Dacă aparatul foto are un ecran tactil, nu trebuie decât să atingeţi ecranul acolo unde vedeţi degetele de la mână sau de la picioare pentru a focaliza. Cu o diafragmă largă, orice altceva din fotografie va fi estompat, menţinând în acelaşi timp ferm focalizarea pe trăsătura pe care doriţi să o evidenţiaţi.

 

  1. Reflectaţi lumina bliţului

În situaţiile în care doriţi să controlaţi lumina cu un bliţ, este important să nu îndreptaţi bliţul în ochii copilului, deoarece lumina acestuia poate fi foarte puternică pentru copii, indiferent de vârstă. Folosiţi în schimb un bliţ extern şi reflectaţi lumina acestuia din tavan sau un perete opus.

bebelus cu tort

  1. Folosiţi un trepied

Bebeluşii fac în general mişcări bruşte, aşa că un trepied poate să nu pară accesoriul ideal. Vă va lasă însă mâinile libere pentru a poza sau a distrage atenţia copilului şi a obţine expresiile dorite. Folosind un trepied, veţi putea totodată să vă includeţi şi pe dumneavoastra în fotografie şi să creaţi poveşti clasice memorabile cu mâinile în jurul mânuţelor sau picioruşelor copilului, de exemplu. Cu aparatul foto pe un trepied, schimbaţi modul de declanşare la temporizatorul automat. De regulă, veţi putea alege între 2 şi 10 secunde. Alegeţi opţiunea de 10 secunde. Faceţi mai întâi o fotografie de probă numai cu dvs. sau cereţi partenerului sau unui prieten să stea acolo unde intenţionaţi să staţi dvs., astfel încât să puteţi obţine setările optime de focalizare şi de expunere. Când sunteţi mulţumit, apăsaţi butonul declanşatorului şi intraţi în cadru.

 

  1. Folosiţi aplicaţii

Există numeroase aplicaţii utile care vor face fotografierea, învăţarea şi distribuirea mai uşoare şi mai plăcute. Lifecake este o aplicaţie concepută special pentru o sedinta foto bebelusi, ajutându-vă să păstraţi toate fotografiile şi filmele într-un singur loc şi să creaţi o cronologie frumoasă cu dezvoltarea copilului. Puteţi clasifica imaginile în modalităţi utile şi puteţi chiar folosi aplicaţia pentru a crea albume foto imprimate. Cronologia Lifecake poate fi văzută de familie şi prieteni pe smartphone-uri, tablete şi calculatoare, ajutând bunicii, mătuşile, unchii şi alte persoane dragi să se simtă mai conectaţi şi implicaţi în viaţa copiilor.

Search

aprilie, 2024