Cautam voluntari – Împreună facem fapte bune pentru Iași!

Mai multe ONG-uri ieșene susțin în această perioadă administrația locală în lupta împotriva COVID-19. De aceea, este momentul să ne unim forțele pentru a ne ajuta semenii.

Echipa ,,Împreună facem fapte bune Iași” a început campania ce poartă același nume și poate fi îndeplinită cu EXPUNERE MINIMĂ. Ne adresăm cu prioritate persoanelor cu vârsta peste 65 ani care nu au susținere din partea familiei sau apropiaților, persoanelor fără venituri, persoanelor sau familiilor aflate în izolare la domiciliu, care au nevoie de mâncare, medicamente sau alte produse necesare.

cumparaturi voluntari

Doar împreună putem face fapte bune și de aceea ne mărim echipa de voluntari pentru a ajunge cât mai repede la persoanele vulnerabile.

Sunt 5 moduri în care poți ajuta comunitatea, ca voluntar, în aceste vremuri, prin completarea unui formular online.

Cele cinci tipuri de voluntariat se referă la:

1) MISIUNEA „VOLUNTARUL SCĂRII MELE DE BLOC”: Specifici adresa unde locuiești, iar tu vei fi voluntarul responsabil de scara din blocul tău. Ca responsabil, o echipă de delivery va aduce alimente la scara blocului tău și le va lăsa la ușă. Tu doar le iei de la ușa scării blocului și le duci la ușa bătrânului/persoanei identificate. De asemenea, vei face o bază de date pe scara blocul tău cu toți bătrânii, persoanele și familiile care au nevoie de serviciile noastre în viitor. Task-urile le vei primi periodic, legate de scara ta de bloc. Familia ta și vecinii te pot ajuta, desigur, formând chiar echipe pe întreaga scară – vârsta minimă 15 ani. Max 30 min pe zi.

2) MISIUNEA „VOLUNTARUL STRĂZII MELE”: Specifici adresa unde locuiești, iar tu vei fi voluntarul responsabil de strada ta dacă locuiești la casă/scările de bloc care nu au voluntari stabiliți de pe o strada ta. Ca responsabil, o echipă de delivery va aduce alimente la un punct de intâlnire pe care îl vom stabili pentru strada de care răzpunzi. Tu doar le iei de la punctul de întâlnire și le duci la ușa bătrânului/persoanei identificate. De asemenea, vei face o bază de date pentru zona de care răspunzi cu toți bătrânii, persoanele și familiile care au nevoie de serviciile noastre în viitor. Task-urile le vei primi periodic, legate de zona ta. Familia ta și vecinii te pot ajuta, desigur, formând chiar echipe pe întreaga zonă – vârsta minimă 18 ani. Max 1 oră pe zi.

3) MISIUNEA „ȘOFER DELIVERY”: Dacă ai carnet de șofer și, eventual, o mașină personală, te poți alătura flotei de mașini de la nivelul orașului care va prelua din depozit și va livra în diverse destinații produse alimentare, mâncare gătită, medicamente etc. – mașina ta va fi condusă DOAR de tine. Combustibilul va fi asigurat de către organizatori – vârsta minimă: 18 ani (+carnet de șofer). Max 4 ore pe zi.

4) MISIUNEA „CALL CENTER”: Vom asigura servicii de call center pentru identificarea persoanelor cu nevoi, aflarea nevoilor acestora, rezolvarea nevoilor prin distribuirea de sarcini catre echipele responsabile. Avem nevoie de voluntari care să aibă cunoștințe minime de utilizare PC și telefon. Programul va fi personalizat pentru fiecare voluntar în parte, în intervalul orar 10 – 18. Așadar, noi te pregătim să le rezolvi problemele, la telefon – vârsta minimă: 18 ani. Max 8 ore pe zi. Poți să participi și la orele de curs online de la facultate în această perioadă.

5) MISIUNEA „VOLUNTAR UNIVERSAL”: Vom avea misiuni diferite în locații diferite care presupun sarcini diverse. Vârsta minimă 18 ani. Program între 10 – 18 în funcție de nevoi.

Primăria Iași va acorda carduri de transport gratuit și alte facilități pentru voluntarii înscriși la această acțiune – VOLUNTAR ÎN ACȚIUNE! ÎMPREUNĂ FACEM FAPTE BUNE! – momentan ne ocupăm DOAR de orașul IAȘI.

Persoana de contact voluntari: Căliman Adrian: 0740504499

Search

martie, 2024