Filmele castigatoare la Gala Oscar 2020

Aseara a avut loc Gala Premiilor Oscar 2020. Ca si la precedenta editie, Oscarurile nu au avut prezentator principal, mai multe vedete figurand pe post de gazda.

Nu cred ca trebuie sa mai mentionam importanta acestor premii. Peste 8700 de membri ai Academiei americane de film au votat castigatorii acestei gale.

Renee Zellweger oscar 2020

Competiția actorilor în roluri principale a fost câștigată de Joaquin Phoenix și Renee Zellweger pentru interpretarea personajului animat Joker, respectiv a legendarei Judy Garland.

Brad Pitt pentru Once Upon a Time… in Hollywood și Laura Dern pentru  Marriage Story au castigat cursa pentru cel mai bun actor in rol secundar.

Parasite, pelicula sud-coreeană  reprezinta surpriza acestei editii. Lungmetrajul a triumfat la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun film străin”, „cea mai bună regie” și „cel mai bun scenariu original”. Regizat de Bong Joon Ho, filmul este o metaforă despre prăpastia dintre săraci şi bogaţi în societatea modernă.

Toy Story 4 a castigat distinctia de cea mai buna animatie. Premiile pentru „Cea mai buna imagine” si „ cele mai bune  efecte vizuale” au fost castigate de drama de razboi 1917.

filme oscar 2020

Ford v Ferrari („Marea provocare”) a obținut statuetele pentru „cel mai bun montaj” și „cel mai bun sunet”.

Eminem a avut o aparitie neasteptata in timpul ceremoniei fiind primit cu surprindere de o parte din invitati.

Lista completa a castigatorilor o puteti gasi aici.

 

Search

martie, 2024