Fundația Bethany îi invită pe cei care vor să ajute copiii aflați în dificultate la cea de a 8-a ediție evenimentului caritabil Balul de La Castel

Evenimentul, în cadrul căruia vor fi licitate lucrări de artă și obiecte de colecție deosebite, va avea loc pe data de 13 iunie 2019, la Hotel Restaurant La Castel

Fondurile vor fi direcționate către centrul de recuperare al Fundației Bethany, unde copiii cu dizabilități au parte de terapie gratuită și către copiii din mediul rural care nu au posibilitatea de a-și continua studiile

Amfitrionul balului va fi îndrăgitul actor Pavel Bartoș, iar trupă Direcția 5 se va alătura inițiativei Fundației Bethany din acest an

 Fundația Bethany anunță organizarea și în acest an a evenimentului caritabil Balul de La Castel, care își propune, prin scoaterea la licitație a unor lucrări de artă și a unor obiecte de colecție deosebite, să obțină fonduri pentru a susține programele prin care ajută copiii aflați în dificultate din regiunea Moldovei.

 Evenimentul va avea loc pe data de 13 iunie, la Hotel Restaurant La Castel, din Iași, și oferă o alternativă specială pentru oamenii care doresc să ajute copii cu dizabilități sau care vor să-și continue studiile. Celor care vin cu scopul de ajuta li se oferă posibilitatea de a susține programele Fundației și, în același timp, pe lângă bucuria de a ajuta, oportunitatea de a obține o lucrare de artă sau un obiect de colecție care să-i bucure. Totodată, pe lângă eforturile de a ajuta copiii aflați în dificultate, Fundația Bethany oferă posibilitatea și artiștilor și designerilor români să-și expună creațiile în fața unui public select.

„Licitația caritabilă din cadrul Balului de La Castel este, în primul rând, un context în care mobilizăm fonduri pentru a susține programele Fundației Bethany pentru copiii în dificultate, dar e și un moment în care ne dorim să punem în valoare artiști români, designeri talentați, creatori în diverse domenii pe care ne dorim să îi facem cunoscuți publicului nostru: pictorii Ion Nedelcu, Vladinsky, Paul Hitter, Miruna Cojanu, Irina Pascariu, Alexandru Carciukaș și liviu Săndulache. De asemenea, sunt branduri de renume, ca Teilor și Augustin Matei Watches care ni se alătură și în acest an, văzând în eveniment un context potrivit de a fi alături de copiii care au nevoie de sprijin. Vor fi scoase, așadar, la licitație lucrări artistice și obiecte de colecție de valoare, iar fondurile obținute ne vor ajuta foarte mult să ducem mai departe programele noastre pentru copii.

Sunt mulți copii în dificultate care vin către noi, Fundația Bethany; copii care au nevoie de sprijin, fie terapeutic, dacă vorbim de copiii cu dizabilități, fie educațional, dacă vorbim de copiii de la sate. Este misiunea noastră să facem tot ce ne stă în putință ca să le fim alături, cât mai multor dintre ei.

Anul trecut am atins un record la care nu speram. Cei prezenți la eveniment și-au arătat generozitatea și dorința de a ajuta și am reușit să strângem 100.000 de euro, o sumă foarte importantă pentru un eveniment desfășurat la Iași”, declară Georgiana Vieru, coordonatorul evenimentului.

Evenimentul îl va avea ca amfitrion pe simpaticul actor Pavel Bartoș, gazda deja tradițională a Balului de La Castel. Programul artistic al serii va fi oferit de îndrăgita trupă Direcția 5, care și-a arătat susținerea pentru inițiativa Fundației Bethany.

Fondurile obținute vor ajuta copiii cu dizabilități și pe cei din mediul rural care vor să-și continue studiile

Fundația Bethany și-a asumat, prin misiunea sa, să intervină în două direcții importante privitoare la copii aflați în situații de risc.

„Serviciile de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități sunt de departe insuficiente în România. De altfel, acesta a fost motivul pentru care, în 2012, Fundația Bethany a organizat prima ediție a Balului de La Castel. În 2012 organizația a deschis un centru de recuperare unde copiii au parte de ședințe de terapie gratuite. Acest centru a fost susținut cu precădere, de-a lungul timpului, din sumele obținute la balul caritabil de La Castel și în continuare are nevoie de multă susținere. Se poate ca terapia să dureze ani de zile pentru ca un copil să facă progrese. E nevoie de răbdare din partea părinților mai ales, dar și de perseverență și, desigur, de investiție financiară consistentă din partea organizației.

A doua direcție o constituie educația copiilor din medii dezavantajate. Fundația Bethany susține 50 de copii din satele din județul Iași cu burse pentru a putea merge la liceu. Programul e mult mai complex, de altfel, și presupune susținere nu doar financiară pentru copii, ci și îndrumare, orientare profesională și facilitarea contactului cu contexte profesionale care să-i ajute să înțeleagă ce li se potrivește”, a declarat Diana Păiuș, Managerul Fundației Bethany.

Tot din prisma interesului pentru educație, organizația susține anual funcționarea unui centru after-school în orașul Târgu Frumos, centru în care mai bine de 40 de copii din familii vulnerabile vin zilnic pentru a-și face temele, alături de voluntarii organizației, dar și ca să primească o masă caldă.

Despre Balul de La Castel

„Balul de La Castel” este un eveniment inițiat și organizat de Fundația Bethany, aflat acum la cea de a 8-a ediție. Evenimentul este posibil cu ajutorul co-organizatorilor: Hotel Restaurant La Castel, agenția Încotro și Rodotex.

”Când oamenii Iașului sau vizitatorii orașului doresc o experiență aparte de timp liber sau de călătorie, opțiunea lor se îndreaptă către La Castel. Acesta e locul în care știu că vor găsi combinația ideală de oameni, servicii și facilități, și mai ales atitudinea care face totul posibil. La Castel face parte din comunitate și an de an împreună cu Fundația Bethany oferă șansă și speranță!” –  a declarat Neculai Ciulu – general manager.

De asemenea, evenimentul nu ar avea aceeași anvergură fără suportul partenerilor și al sponsorilor:

Diamond Event Sponsor: Migdalin, CEZ Vânzare, Kosarom

Gold Event Sponsor: Mobexpert, Dentesse, Dames, Teilor

Companii participante: Volvo, Gemini CAD Systems, Wise.travel, Zepter, QEstetic

Sponsori: Saria Decorațiuni, Tricorp, Cuptorul Moldovencei, Croazieră de Vis, Simba Invest, Caracteristic, Tymbark, Bucovina, Rovani Com, Coeur de Nuit, Creative Bar Events, Green Spa, Baroque, Festivo Band, Vasea Onel Films, Photo Magic – photo agency, Alex Iacobescu Photography, Alexandru Saru Photography, Sunshine by Alexandra Feraru, Irina Anti Make-up Artist.

Partener media principal: Magic FM

Parteneri media:

WINK Public Multimedia, Iași TV Life, Ziarul de Iași, Radio Iași, Curierul de Iași, Revista FPM, Happy Media, inoras.ro, iasifun.ro.

Search

aprilie, 2024