Pe 3 mai, la cinema

Început de week-end care se adaugă unor zile de relaxare, după o săptămână cu pauzele ei cu tot. Dacă avem poftă de vreun film nou, chiar avem de unde alege astăzi, pe 3 mai. Cinematografele din România au programat premiere și pentru cei mici și pentru cei mari; câteva dintre ele fac astăzi subiectul recomandărilor de timp liber.

”Manou the Swift” sau ”Manou – Aventuri în zbor” ajunge după doi ani de la lansare și în sălile românești. Animația o are pe afiș pe Kate Winslet, durează 88 de minute și promite tot atâtea momente de aventură, comedie și culori. Manou este o mică drepnea crescută de o familie de pescăruşi şi de aceea se crede unul de-al lor. Când învaţă să zboare, îşi dă seama că nu va fi niciodată un pescăruş adevărat. Şocat, el fuge de acasă. Se întâlneşte cu nişte păsări din specia lui şi astfel află cine este cu adevărat. Când drepnelele şi pescăruşii au de înfruntat un mare pericol, Manou devine eroul zilei.

Având un cu totul alt mesaj, ”Arctic” prezintă povestea lui Overgard naufragiat în pustietatea arctică, și care este pe punctul de a fi salvat după lungi așteptări. Însă, în urma unui tragic accident, ocazia salvării este pierdută. Bărbatul trebuie acum să decidă dacă își va aștepta sfârșitul în relativa siguranță a taberei în care se află, sau va încerca să se salveze pornind într-o cursă mortală prin necunoscutul înghețat.

O ultimă recomandare pentru azi ”Miss Bala” Remake al aceluiași titlu, din 2011, ”Miss Bala” este povestea unei câștigătoare a unui concurs de frumusețe care se vede forțată să lucreze pentru un cartel criminal după ce este martoră la uciderea cuiva foarte drag ei.

Toate acestea sunt programate publicului cinefil în premieră astăzi, dar luna mai ne pregătește și alte surprize despre care vom vorbi în următoarele ediții, tot aici la ”Liber după patru”.

Un articol de Bianca Ioan

Search

octombrie, 2020