La mulți ani, Michelle!

O zi specială astăzi, a doua zi a Sărbătorilor Pascale, cu gândul că petreceți alături de apropiați, cu prânz consistent și momente de relaxare. Liber după patru se referă azi la o sărbătorită a zilei din lumea cinematografiei. Îndrăgită deopotrivă de cinefili, dar și de critici, Michelle Pfieffer serbează azi ziua de naștere.

Numele său complet este Michelle Marie Pfeiffer și astăzi împlinește 61 de ani. Este originară din Santa Ana, California. Are un frate mai mare și două surori mai mici (Dedee și Lori). Michelle simte încă de mică „gustul” celebrității, atunci când devine ”Miss Orange County” și mai apoi, ”Miss Los Angeles”. A absolvit, în 1967, liceul ”Fountain Valley”. A urmat cursurile colegiului ”Golden West” timp de un an, pentru a deveni reporter. Despre adevărata sa chemare – actoria – și-a dat seama pe când lucra la un supermarket din sudul Californiei. O poveste clișeu, dar care nu conține mai puțin adevăr decât imaginariile europenilor despre destinul lui self made man.

În 1987, cariera sa merge în direcția succesului odată cu ”Vrăjitoarele din Eastwick” , unde îi are ca parteneri pe Cher, Susan Sarandon și pe Jack Nicholson. Pentru filmul ”Legături periculoase” (1988) primește o nominalizare la Oscar la categoria ”cea mai bună actriță în rol secundar”. În același an, Pfeiffer acceptă un rol total diferit, ca soție a unui mafiot, în comedia ” Married to the Mob” sau ”Cu mafia pe urme” unde face echipă cu Alec Baldwin. În 1990 primește o altă nominalizare la Oscar, pentru cea mai bună actriță în producția ” The Fabulous Baker Boys”. În anii următori joacă în filme precum: ”Batman Returns”, ”The Age of Innocence”, ”One Fine Day” și ”Dangerous Minds”. Anul acesta numele ei apare pe afișul ”Avangers: Endgame”, iar pentru 2020 o vom vedea pe sărbătorită în ”Maleficent 2” în rolul Queen Ingrith.

Search

mai, 2024