Peste 1500 de participanți sunt așteptați să alerge la Semimaraton Iași 2019 „Aleargă cu inima!”

Eveniment de tradiție din capitala Moldovei, Semimaraton Iași 2019, ediția a V-a, își propune să sprijine și în acest an, peste 150 de copii ce provin din medii defavorizate. Semimaratonul este unul dintre cele mai mari evenimente sportive de alergare din Nord-Estul României, ce are loc pe 21 aprilie 2019, linia de start fiind în fața Palatului Culturii din Iași. La această ediție aniversară traseul de alergare va fi închis circulației autovehiculelor.

Semimaraton Iași 2019 este o competiție de alergare urbană care își propune să promoveze Iașul și să aducă în prim plan importanța responsabilității sociale a companiilor și cetățenilor. Prin acest eveniment sunt susținute două cauze importante pentru comunitatea ieșeană: copiii cu un coeficient de inteligență ridicat și rezultate remarcabile la școală – sprijiniți de Asociația ProRuralis, precum și copiii cu risc de abandon școlar care au nevoie de susținere pentru a continua parcursul educațional – asistați de Asociația Salvați Copiii Iași.

Ideea care a stat la baza organizării unei astfel de competiții sportive s-a născut din asocierea efortului fizic și psihic al alergătorului cu cel al unui copil, fără resurse financiare și materiale, pentru a-și continua parcursul școlar.

Anul acesta traseul stabilit de organizatori este: START: Piața Palat – Strada Anastasie Panu (întoarcere la intersecția cu Strada Sf. Lazăr) – Strada Anastasie Panu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Strada Arcu – Strada Gavril Muzicescu – Piața Mihai Eminescu – Bulevardul Carol I – Aleea Ghica Vodă (până la Rond Copou, întoarcere) – Aleea Ghica Vodă – Parcul Expoziției – Strada General Toma Dumitrescu – Aleea Ghica Vodă – intrare STADION (1 tură în stadion) Aleea Ghica Vodă – Bulevardul Carol I – Piața Mihai Eminescu – Str. Gavril Musicescu – Strada Arcu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Strada Palat – FINIȘ: Piața Palat.

Pentru a promova mișcarea într-un oraș curat și sănătos, traficul autovehiculelor pe traseul evenimentului va fi închis, cu excepția circulației mijloacelor de transnsport în comun. Acesta reprezintă un prim pas în includerea evenimentului în circuitul internațional al semimaratoanelor și maratoanelor de alergare urbană.

În funcție de nivelul pregătirii sportive, participanții se pot înscrie la cele 5 curse din competiție:  Semimaraton individual – 21,097 km (500 de locuri), Cursa individuală – 10,5 km (400 de locuri), Cursa individuală – 5 km (400 de locuri), Cursa populară de 2,5 km (250 de locuri), Cursa pentru copii – 600 m (250 locuri). Detaliile legate de modalitatea de înscriere se găsesc pe site-ul: www.semimaratoniasi.ro.

Programul evenimentului este următorul:

Vineri, 19 aprilie 2019

SportExpo – Palas Mall

15:00 – 20:00 – Predare kituri pentru toate probele

15:00 – 20:00 – Înscrieri la toate probele în limita locurilor disponibile

Sâmbătă, 20 aprilie 2019

SportExpo – Palas Mall

10:00 – 20:00 – Predare kituri pentru toate probele

10:00 – 20:00 – Înscrieri la toate probele În limita locurilor disponibile

Duminică, 21 aprilie 2019

Zona de start – Piața “Palatul Culturii”

07:30 – 08:30 – Predare kituri doar pentru concurenți din afara orașului

08:40 – 08:50 – Încălzire cu instructori specializați

09:00 – START Cursele de Semimaraton, Cros 10,5 km, Cros 5 km

09:10 – START Cursa populară de 2,5 km și Cursa copii (15-17 ani)

09:00 – 11:30 – Înscriere și predare kituri pentru curse copii (în limita locurilor disponibile)

12:00 – START Curse copii

13:30-14:30 – Festivitatea de Premiere

„Semimaraton Iaşi este un eveniment sportiv inițiat şi promovat de către Clubul Rotary Iaşi Copou. Semimaraton Iași 2019 este un rezultat al cooperării dintre instituții guvernamentale și neguvernamentale din Iași. Această colaborare plasează Iașul pe harta marilor orașe care promovează alergarea urbană. Traseul din acest an aduce în atenție o serie de instituții importante ale orașului, cu reverberații istorice și culturale. Este o modalitate de promovare a valorilor Iașului și un pas înainte în a identifica noi posibilități de a avea un oraș curat, nepoluat. În acest an traficul autovehiculelor va fi închis pe parcursul competiției ceea ce aduce un plus de vitalitate și prospețime orașului. Ieșenii au înțeles că astfel de evenimente ne însănătoșesc spațiul public, acolo unde ne mișcăm, ne deplasăm, ne plimbăm.” –  a declarat Ștefan Bodoga, Președinte Rotary Club Iași Copou.

Anul acesta ne-am propus să sprijinim un număr mai mare de copii ce sunt în risc de abandon școlar și să atragem un număr de peste 1500 de participanți la probele sportive din cadrul evenimentului. Ne dorim să ajutăm la crearea unui trend în rândul corporațiilor, al deschiderii către activități sportive și caritabile desfășurate în echipă.

„Dimensiunea caritabilă este o motivație importantă de a participa la acest eveniment, atât în calitate de alergător, cât și în calitate de sponsor sau partener. Fie că vorbim de abandon școlar sau de copii cu performanțe școlare remarcabile, nevoia acestora de susținere este aceeași. Sărăcia extremă scoate din cursa educației numeroși copii. Respectarea dreptului la educație și susținerea dezvoltării copiilor la capacitatea lor maximă sunt deziderate la care am aderat prin direcționarea fondurilor atrase prin acest eveniment către beneficiarii Organizației Salvați Copiii Iași și Proruralis Iași. Salvați Copiii își canalizează eforturile pentru a reduce decalajul educațional dintre copiii afectați de sărăcie și cei care au posibilități materiale și financiare.” – Ioana Atasiei, Președinte Organizația Salvați Copiii Iași.

 

Acest eveniment de la Iași se adresează acelora care iubesc mișcarea și sprijină educația.

Mai multe informații privind Semimaraton  Iași pot fi urmărite aici:  https://www.facebook.com/semimaratoniasi/

https://semimaratoniasi.ro/.

 

Search

aprilie, 2024