Rambo. Cinci.

Sylvester Stallone! Ce actor, ce om, ce caracter! A trecut timpul și pentru el, dar asta nu înseamnă că nu este în formă pentru unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale. ”First blood” este un film apărut într-o primă ediție în 1982. A făcut senzație, avea și de ce. Filmul este prima parte a seriei de succes ”Rambo” și poate puțini știu că scenariul este bazat pe o carte, mai exact este vorba despre romanul First Blood al cărui autor este David Morrell.

După șapte ani de statut civil, veteranul războiului din Vietnam John Rambo (Sylvester Stallone) călătorește pe jos pentru a-l vizita pe unul dintre vechii săi tovarăși de luptă, doar pentru a afla că prietenul său a murit de cancer din cauza expunerii la dublul-erbicid ”Agent Orange” în timpul războiului. Călătoria lui John nu se oprește aici, trece prin multe peripeții și se dă viteaz nevoie mare în orașul Hope din Washington unde până la urmă face legea și descoperă reminiscențe ale bolii specifice veteranilor de război, precum stresul posttraumatic. Ce pățește, cum se descurcă în situații limită și ce puteri de convingere are fostul soldat, toate reușesc să lase o impresie de zile mari, astfel încât Rambo devine repede un fenomen.

Idolul mai multor reprezentanți ai generației respective, Rambo continuă seria ”First Blood” cu și mai multe aventuri fiind urmat de partea a doua în 1985, partea a treia în 1988 și în cele din urmă un simplu ”Rambo” în 2008. La 11 ani după apariția ultimei pelicule din serie, s-a dat de veste că Rambo 5 va apărea totuși în septembrie anul acesta, după un scurt scandal mediatic al refuzului lui Sylvester Stallone de a-i mai da viață pe ecran lui Rambo.

Rambo 5: Last Blood se pregătește de lansare. În regia lui Adrian Grunberg, filmul îl va urmări pe John Rambo prin Mexic, aflat pe urmele unui cartel de droguri, după ce fiica unui bun prieten a fost răpită. Sylvester Stallone, care avea 36 de ani când a fost lansat primul film din franciză, va avea 73 de ani la debutul lui Last Blood.

Un articol de Bianca Ioan

Search

mai, 2024