Apariții literare. 2019.

Editurile românești insistă cu treabă multă și la începutul anului. Pe lângă volumele pregătite pentru lansare chiar din ianuarie, sunt anunțate și alte aparitii literare ce vor putea fi găsite în librării pe întreg parcursul lui 2019, care se anunță a fi un an ”ocupat”. Un exemplu, editura Litera care anunță 700 de noi lansări anul acesta. 700! Lista lor poate fi găsită pe #mustreadlitera2019 și printre cele mai așteptate scrieri se numără și noua carte a fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, Barak Obama.

Rămânem în zona Casei Albe cu povestea scrisă de celebrul jurnalist de investigații Bob Woodward despre actualul președinte al Statelor Unite ale Americii, „Fear: Trump in the White House”. Woodward se informează și ne relevă date din sute de ore de interviuri cu surse de primă mână, informații din jurnale personale, documente interne cu focus pe cele mai importante decizii luate de Trump la Casa Albă în primul său an de președinție.

Una dintre cele mai iubite scriitoare ale generației sale, Zadie Smith, intră în portofoliul editurii cu titlul „Swing Time”, povestea a două fete cu destine separate, un roman despre copilărie, prietenie, muzică și identitate.

Autoarea bestsellerurilor „Se numea Sarah” și „Vieți secrete”, revine cu „The Rain Watcher”, o puternică dramă de familie, o poveste plină de secrete prin care Tatiana de Rosnay demonstrează încă o dată talentul său extraordinar de povestitor. „Patria”, de Fernando Aramburu, unul dintre cele mai de succes romane publicate recent în Spania, devenit bestseller global, este o poveste despre familie și prietenie, despre ce înseamnă să trăiești în umbra terorismului și cum țara și cetățenii săi pot ajunge la un consens privind trecutul violent.

Acestea sunt doar câteva dintre viitoarele apariții literare de anul acesta. Lista editurilor este gata și pare-se, e vorba despre multă muncă. Poate e cazul să facem și noi propria listă, poate măcar pentru a nu rata ”cărțile – eveniment” anunțate.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024