Holmes & Watson din 4 ianuarie în România

Un nou an înseamnă și o nouă listă de premiere cinematografice care ne îndeamnă să petrecem timp la cinema. Despre titlurile de pe această listă vom mai discuta, cam tot anul, dacă stau bine și mă gândesc. Însă prima peliculă lansată în 2019 promite povești cu detectivi și scenarii surprinzătoare: Holmes & Watson se poate vedea din 4 ianuarie.

Sir Arthur Ignatius Conan Doyle a fost un romancier britanic, celebru pentru a-l fi creat pe Sherlock Holmes – primul detectiv care apare într-o serie de romane polițiste. În afara acestora, Sir Arthur Conan Doyle a fost autorul a numeroase povestiri științifico-fantastice, romane istorice, piese de teatru, romane de dragoste, poezie și texte inspirate direct din realitate.

Sherlock Holmes, fantasticul „consultant detectiv” al Londrei, este cunoscut pentru raționamentul logic, abilitățile sale de deghizare și utilizarea abilităților sale criminalistice pentru a rezolva cazurile grele. Sherlock Holmes este probabil cel mai faimos detectiv fictiv și, desigur, unul dintre cele mai cunoscute și universal recunoscute personaje literare. Apărut pentru prima dată în 1887, acest personaj literar a devenit atât de faimos de-a lungul timpului încât a devenit probabil cel mai jucat personaj de către cei mai mulți actori.

În același timp, conform unei estimări făcută de ziarul The Times, după 1964 vânzările în întreaga lume a povestirilor cu Sherlock Holmes au trecut pe locul doi, după Biblie, care este de departe cea mai vândută carte a tuturor timpurilor.

Holmes & Watson de anul acesta prezintă o poveste plină de umor despre misterele clasice ale lui Arthur Conan Doyle, avându-i ca protagoniști pe celebrul detectiv Sherlock Holmes și asistentul său, dr. Watson.

Un articol de Bianca Ioan

Search

mai, 2024