Filmele cu temă de Crăciun

Chiar foarte așteptate, filmele cu temă de Crăciun, contribuie considerabil la starea lui decembrie. În materie de premiere cinematografice, decembrie abundă în magie, sănii zburătoare și linii fine între imaginar și credibil. O astfel de poveste este pelicula Moș Crăciun în misiune, care propune figura centrală a lui decembrie într-o situație extremă: Moșul are probleme..

Se apropie Ajunul Crăciunului şi nimic nu pare să funcţioneze conform planului. Cei 92.000 de spiriduşi din atelierul lui Moş Crăciun se îmbolnăvesc subit, toţi odată! O lovitură teribilă pentru bietul Moş, care nu are de ales: îşi înhamă renul la sanie şi zboară pe Pământ ca vântul şi ca gândul, să caute leac pentru spiriduşi. Odată ajuns acolo, Moșul e nevoit să găsească de grabă câţiva aliaţi, care să-l ajute să salveze magia Crăciunului. Mie-mi pare o descriere a unei povești care se anunță cu adevărat o aventură.

O a doua aventură, despre filmele cu temă de Crăciun, este spusă de premiera Marea bulgăreală 2. La trei ani distanță de succesul primului film, Supercursa săniuțelor  este o călătorie plină de aventuri, cu încercări și eșecuri, dar și cu bucuriile micilor victorii ale copilăriei.

Când se organizează cea mai spectaculoasă cursă de sănii, Frankie-Patru-Ochi și echipa sa, având-o pe Sophie la conducerea saniei, se înscriu cu gândul că își vor învinge competitorii. Dar sania fantastică proiectată de Frankie se dezintegrează chiar înainte de a trece linia de sosire. Este o pierdere amară pentru echipa faimoasă, iar membrii ei refuză să accepte că ar fi făcut greșeli de construcție. Împreună cu prietenii săi,Frankie reușește să demonstreze că Zac a trișat în timpul cursei. Și acesta e doar începutul unei povești ce merită toată atenția în cinematografele românești, din 14 decembrie.

Un articol de Bianca Ioan

Search

mai, 2024