Dacă te gândesti să oferi o carte în decembrie!

Cărțile se află în topuri atunci când vine vorba de cadouri, iar cadourile se află în topuri atunci când vine vorba de decembrie. Iată câteva propuneri de cărti cadou.Povestim despre unele dintre cele mai bine vândute titluri în ultima perioadă a anului:

Pe primul loc se va situa ”Freddie Mercury. O biografie intimă, scrisă de omul care l-a cunoscut cel mai bine” de Peter Freestone, sau ”Phoebe” carte care va dezvălui detalii despre nume celebre ca Elton John, Kenny Everett, Elizabeth Taylor si Rod Stewart, dar și despre armata nevazută de iubiți ai lui Freddie, oameni de casă și pierde-vară. Peter Freestone i-a vazut și i-a cunoscut pe toți cei care au jucat un rol în tragicomedia care a fost viața lui Freddie Mercury. Cei doi s-au împrietenit pe loc, Peter devenind repede asistentul personal al superstarului, fiind alături de el până la moartea acestuia, în 1991.

În topul celor mai bine vândute cărți de anul acesta se află și ”Factfulness – Zece motive pentru care interpretăm greșit lumea și de ce lucrurile stau mai bine decât crezi”. În ”Factfulness” , autorii oferă o explicație nouă și radicală pentru care percepem eronat lumea înconjurătoare. Cei trei autori prezintă zece instincte care ne distorsionează modul de a privi lucrurile – de la tendința de a împărți lumea în două tabere (de obicei noi și ei) până la felul în care percepem informațiile oferite de media. Problema noastra este că nu știm ceea ce știm, iar cartea aceasta își propune să facă un pic de lumină în mecanismele acaparatoare.

La categoria cărti cadou intra si titlul, ”Discursuri care au schimbat lume”. Anul acesta a apărut pe piață o carte cu autograf cu tot. Simone Montefiore este autorul care semnează o carte de avut în bibliotecă. De la declarații de război la pledoarii pentru pace, de la îndemnuri la libertate la expresii de mânie îndreptățită, această emoționantă antologie este o celebrare a peste 50 de discursuri care au marcat și modelat cursul istoriei. Printre care și cel lui Adolf Hitler sau celebrul lui Iosif Stalin.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024