Festivalul „Hai la teatru!”, la a XII-a ediție

De 12 ani încoace, două mari sărbători globale ale comunității teatrale au fost dedicate, la Teatrul „Luceafărul” din Iași, unui eveniment special: Festivalul de teatru școlar „Hai la teatru!”. 20 martie – Ziua mondială a marionetei, și 21 martie, Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, sunt sinonime în calendarul așezământului ieșean cu un eveniment consacrat elevilor artiști din toate localitățile județului. Festivalul „Hai la teatru!” are meritul de a fi fost una dintre primele manifestări de acest gen din țară, contribuind semnificativ la stimularea interesului pentru artele scenice în rândul tinerei generații. Cei care practică teatrul școlar învață să-și controleze emoțiile, socializează, sunt responsabilizați de o artă de echipă, teatrul, care presupune să fii la repetiții și la spectacole în cea mai bună formă, cu textul pregătit, dispus să dai tot ce ai mai bun în fața unui public.

Festivalul de la „Luceafărul” este structurat pe categorii de vârstă – clasele I-IV, V-VIII și IX-XII, este cu premii și își propune să încurajeze talentele și pe coordonatorii care le cultivă. Toți cei care doresc să participe trebuie să se încrie, trimițând la secretariatul Teatrului „Luceafărul” (str. Grigore Ureche no.5 Iași) sau să depună direct, până pe 23 februarie inclusiv, o înregistrare video a spectacolului. Regula este ca spectacolul să dureze între 15 și 45 de minute și poate fi, în egală măsură, în română sau într-o limbă străină (engleză, franceză, spaniolă, germană).

Un aspect inedit al actualei ediții este atelierul de actorie pentru liceeni pe care îl va susține actorul Teatrului „Luceafărul” George Cocoș, în zilele consecutive Festivalului. Cursanții vor fi triați dintre liceenii înscriși în concurs.

Haideți la teatru!

Search

aprilie, 2024