Obiecte de colecție cu semnătura lui Gheorghe Hagi, Horia Tecău și Ghiță Mureșan vor fi licitate la Balul de La Castel

Pe 8 iunie, iubitorii de sport și de artă își vor putea completa colecțiile personale cu obiecte care poartă semnătura lui Gheorghe Hagi, Horia Tecău, Ghiță Mureșan, Ilie Năstase și cu lucrări de artă ale pictorilor români recunoscuți atât în țară, cât și în străinătate. Ele vor fi scoase la licitație în cadrul evenimentului caritabil Balul de La Castel, eveniment organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany în beneficiul copiilor și tinerilor în dificultate pe care fundația îi susține prin programele sale.

Balul de La Castel se află la cea de-a VI-a ediție și va fi prezentat de Melania Medeleanu și Pavel Bartoș.  Sub tematica Odată ca niciodată, organizatorii vor readuce în prim plan poveștile copilăriei și vor crea pentru cei 450 de invitați așteptați la eveniment o atmosferă aparte prin momente artistice, meniu și decoruri.

Trupa Vunk va susține un recital inedit anul acesta la Balul de La Castel, completând, astfel, tabloul de povestea al evenimentului. În fiecare an, evenimentul se bucură de participarea artiștilor români de renume care aleg, astfel, să susțină proiectele Fundației Bethany pentru copii. De-a lungul timpului au mai participat la eveniment Felicia Filip, Adrian Naidin, Horia Brenciu & HB Orchestra, Univers Band, Andra Botez & Band sau Concertino Band.  

 

Licitația caritabilă

În cadrul licitației caritabile vor fi prezente lucrări de artă aparținând artiștilor români Irina Jijian, Vladinski, Leontin Păun,  Daniela Grapă, Valentina Druțu, Codrin Mircea, Alexandru Popa, Marin Gruia, care au acceptat să doneze lucrările lor în sprijinul cauzei evenimentului.

Iubitorii de sport vor avea și ei surprize de proporții, licitația incluzând tricourile cu semnătura lui Gheorghe Hagi, Horia Tecău, Ilie Năstase, mingea de baschet oferită de Ghiță Mureșan sau un set de obiecte sportive dăruite de Federația Română de Oină, purtând semnătura Casei Regale.

La categoria vestimentație, invitații vor putea să liciteze pentru creațiile designerilor Stephan Pelger, Georgiana La Stada, Maressia, Florin Dobre, Chotronette, Imura sau Ceremony by Artizan.

 Scopul caritabil al evenimentului

Evenimentul își propune în fiecare an să aducă ieșenii mai aproape de copiii și tinerii în dificultate pe care Fundația Bethany îi sprijină prin programele sale: programul integrat de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități în cadrul căruia 40 de copii cu afecțiuni motorii și neuro-motorii beneficiază de recuperare individuală gratuită; programul de burse prin care 38 de tineri din mediul rural beneficiază de sprijin financiar și de sesiuni de orientare personală și profesională; programul de sprijin psiho-social pentru tinerii cu tulburări de comportament, adicții și boli cronice pe care specialiștii Fundației Bethany îi ajută prin terapie și consiliere să depășească situații dificile.

În anul 2016, Balul de La Castel a mobilizat suma de 56.000 de euro, bani ce au fost direcționați către programele Fundației Bethany. 187 de copii și părinți au beneficiat pe parcursul anului trecut de serviciile și sprijinul specialiștilor fundației în două centre aflate în Iași și Târgu-Frumos, 208 copii din 3 sate au fost implicați în activități educaționale, peste 100 de tineri cu tulburări emoționale și de comportament au primit și primesc în continuare sprijinul unei echipe specializate.

Search

martie, 2024