O noua evolutie a traficului de pasageri la Aeroportul International Iasi

Aeroportul Iasi inregistreaza, pentru a doua luna consecutiv, un flux sporit de pasageri.
Numarul celor care au tranzitat aeroportul iesean in luna februarie a.c. a crescut cu 55,73% fata de perioada similara a anului 2016, ajungand la 73.645 de calatori. Cat priveste evolutia traficului in lunile ianuarie si februarie 2017, cifrele aproape s-au dublat fata de aceeasi perioada a anului precedent. In total, 150.600 de persoane au calatorit cu avionul dinspre/spre Iasi, avansul fiind de aproximativ 70 de procente. De asemenea, primele doua luni ale acestui an arata o crestere de trei ori mai mare fata de numarul calatorilor inregistrat in acelasi interval, in 2015.

 „Cresterea, an de an, a numarului de pasageri ce opteaza pentru serviciile noastre este fireasca, pentru ca Aeroportul Iasi este in plina dezvoltare. Cifrele duble sau chiar triple de trafic inregistrate in primele doua luni din 2017, comparativ cu anii anteriori, demonstreaza ca lucrurile merg in directia corecta si ca sunt sanse mari sa depasim estimarile de trafic pentru 2017 – peste un milion de pasageri, fara a lua in calcul noile curse anuntate, ci doar cresterea frecventelor pentru anumite rute existente, foarte solicitate. Aceasta evolutie inseamna, de fapt, o mobilitate mai mare si, deci, mai multe posibilitati de dezvoltare in zona noastra.

 Suntem, in continuare, al treilea aeroporturt regional din tara, in ceea ce priveste evolutia numarului de pasageri, iar modul corect si rapid in care Aeroportul Iasi s-a modernizat si dezvoltat a fost remarcat inclusiv de specialistii europeni in aviatie. Indraznim sa spunem ca perspectivele de crestere ne-ar putea regasi in urmatorii ani pe aceeasi linie cu Timisoara, si poate chiar mai sus, daca proiectele comune stabilite cu partenerii nostri traditionali se vor consolida si, foarte important, daca vom reusi sa implementam cat mai repede noul plan de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare. Pentru a gestiona eficient fluxul masiv de pasageri, e nevoie de construirea unui terminal care sa inglobeze toate infrastructurile de procesare existente. Vor fi 24 de ghisee check-in si vor putea fi procesate cate opt aeronave de mare capacitate la ora de varf. Accesul fluent al pasagerilor spre/dinspre aeroport poate fi un factor ce va influenta decizia acestora de a folosi Aeroportul Iasi si, implicit, ritmul de dezvoltare a infrastructurii. Pentru a atrage cat mai multi pasageri din toata regiunea Moldovei, inclusiv din Republica Moldova si Ucraina, construirea unei noi cai de acces devine o urgenta”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.                                                       

Reamintim ca pe Aeroportul din Iasi opereaza, in prezent, 4 companii aeriene diferite, spre 20 destinatii externe directe, in regim de curse regulate, in orarul de zbor fiind incluse si cinci rute interne, astfel:

TAROM: Madrid, Munchen, Londra (Luton), Tel Aviv si Bucuresti BLUE AIR: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Berlin (de la 1 iunie 2017), Torino (din 3 iunie 2017), Valencia (din 4 iunie 2017), Glasgow (din 15 iunie 2017), Florenta (din 15 iunie 2017), Milano-Bergamo (din 15 iunie 2017), Bucuresti, Cluj, Timisoara, Oradea (via Bucuresti) si Constanta (din 15 iunie 2017). WIZZ AIR: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Venetia (Treviso), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca si Tel Aviv AUSTRIAN AIRLINES: Viena

Search

aprilie, 2024