Vechi dar buni! Cine sunt regii metal-ului clasic

Se vorbește mult despre asta printre oamenii muzicii rock din lume. S-ar putea ca generația tânără să nu știe cine sunt aceste trupe dar veteranii scenei metal știu prea bine. Există câteva trupe notabile care și-au început activitatea cu mult timp în urmă și care încă se află prin preajmă astăzi. Ce vă spune asta? Poate doar faptul că sunt cei mai buni în ceea ce fac și tocmai de aceea au supraviețuit, devenind legende.

Mai jos veți găsi un top 10 al trupelor care își merită titlul de legendă pentru că au supraviețuit de-a lungul anilor plini de beții, petrecând și făcând muzică bună de peste 30 de ani.

Iată lista top 10 legende clasice ale metal-ului:

10. Testament – Una dintre cele mai populare trupe de trash metal. În opinia mea, orice listă ar fi incompletă fără ei. La urma urmelor, se află printre noi încă din 1983. Sigur fac ei ceva bine!

9. Gwar – Exterminatorii rasei umane! Am zis tot!

8. Alice Cooper – El a fost prin preajmă încă din 1963. Bineînțeles, poți să zici că-i doar rock dar dacă i-ai urmărit show-rile live, înțelegi de ce-i spunem metal. E vorba de sânge, șerpi și etil.

7. Judas Priest – Rob Halford și Judas Priest activează din anul 1969. Obișnuia să iasă pe scenă îmbrăcat în piele, lucru care a și dat startul unui trend! Personajele îmbrăcate în piele, pe scena muzicii metal de astăzi, sunt un lucru foarte comun tocmai pentru că ei au fost influența în acest sens.

6. Iron Maiden – Fugiți cât mai puteți! Este una dintre cele mai mari trupe britanice ale Heavy Metal-ului. Îi știm de când lumea, având turnee peste tot în lume alături de Eddy! Știți cine e Eddie? Aruncați o privire pe unul dintre albumele lor și vă veți da seama!

 5. Ozzy – Prințul Întunericului care domnește încă din 1967. Reputația lui stă alături de cea a lui Alice Cooper.

4. Anthrax – Băieții ăștia tot continuă și continuă și continuă! Liderul lor, Joey Belladonna, arată de parcă ar putea să moară în orice moment dar încă reușește să iasă pe scenă și să facă tot felul de scheme. Foarte bun show-ul lor! I-am văzut de trei ori.

3. Slayer – Tom Araya e fiul diavolului. Sau cel puțin așa pare.  Liderul lor a cam pus ceva kilograme în plus de când l-am văzut ultima dată deci acum arată ca fiul cel gras al diavolului.

2. Motorhead – Dacă ești un adevărat metalhead, am doar un nume pentru tine. Lemmy! Și atât!De acum se vor descurca fara legendarul lider!

1. Metallica – O altă trupă a anului 1981! Băieții ăștia-s vechi dar încă știu cum să facă un show bun. Au devenit mai mult o corporație acum dar încă au mulți adepți.  Totuși! Rămân una dintre cele mai mari trupe, dacă nu cumva chiar cea mai semnificativă manifestare metal din istorie!

Sursa foto :www.heavymetal.com 

Search

mai, 2024