Concert Delia la cea mai noua editie a Raliului Iasului 2016

Au mai ramas doar cateva zile pana la cel mai important eveniment automobilistic al anului în România. Cotnari Rally Iasi 2016 va avea loc în perioada 8-10 septembrie. 55 de echipaje s-au inscris deja la startul competitiei organizate de Asociatia Sportiva XS Motorsport, în colaborare cu Primaria Municipiului Iasi si Compania Cotnari. Noua probe speciale, dintre care 5 distincte, va avea concursul în acest an.

Cotnari Rally Iasi 2016 va începe joi, 8 septembrie, cu Proba SuperSpeciala Râpa Galbena. Pe lânga parcurgerea traseului amenajat în amfiteatrul istoric, echipajele vor goni, la fel ca la editia din 2015, prin Pasajul Mihai Eminescu si pe Bulevardul Independenţei. Organizatorii pregatesc prima zi a raliului în cele mai mici detalii.

Ziua a doua a întrecerii va cuprinde 4 probe speciale, adica câte doua treceri pe Cioca Boca si Madârjac. În a treia zi, sâmbata, caravana revine în apropierea orasului, în zona Bucium. Acolo se afla probele Paun si Dobrovaț, care vor fi traversate de câte doua ori, avand doua puncte de maxima spectaculozitate la saritorile artificiale, special amenajate pe proba Dobrovaț (Power Stage), una în apropierea startului din localitatea Dobrovat, loc unde va fi amenajat si un punct de alimentatie publica, cu gratare, bauturi, mâncare facuta la ceaun, iar la capatul celalalt, pe raza comunei Ciurea (sat Slobozia), unde autoritatile locale va asteapta cu o petrecere câmpeneasca, cu muzica live si puncte de alimentație publica pe parcursul întregii zile. Tot aici se va desfasura ceremonia de premiere a celor mai rapizi piloti pe ultima trecere pe aceasta proba.

Sosirea festiva si festivitatea de premiere vor avea loc pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfânt, în fata Primariei Municipiului Iasi. Toate informatiile despre competitie, precum si concursuri pentru fani pot fi gasite pe site-ul oficial raliul-iasului.ro si pe pagina de facebook Cotnari Rally – Iasi.

 Astazi a avut loc conferinta de presa a oficialitatilor despre Cotnari Rally Iasi. Gasiti mai jos toate declaratiile facute astazi in conferinta:

 Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi: „E o modalitate cat se poate de normala de a promova brandurile Iasului. Am avut o mare framantare, cum sa numim aceasta editie: Raliul Iasului Cotnari sau Cotnari Rally Iasi. Am ramas la concluzia unanima ca trebuie sa poarte numele unui brand local. Orice eveniment cultural, social sau sportiv trebuie sa aduca in prim plan tot ce are mai bun Iasul de promovat. Cred ca aceasta asociere dintre municipalitate si cluburile sportive, dar si branduri locale si internationale. Aceasta asociere cu lumea automobilismului ne onoreaza. Suntem campioni la organizare si vrem sa ramanem campioni. Vor fi si cateva elemente de noutate. Pastram superspeciala pe Rapa Galbena, dar vrem sa o facem si mai vizibila decat a fost pana acum. Vor fi si masuri de siguranta suplimentare pentru toti cei care vin la eveniment. In plus, impreuna cu organizatorul, vom oferi iesenilor si un concert pentru toti cei care participa la eveniment, in fata Casei de Cultura a Studentilor, concert sustinut de Delia. Vom interzice consumul de bauturi alcoolice in aceasta zona. Municipalitatea sustine cu aproximativ 10.000 de euro concertul Deliei, in sensul in care noi asiguram scena, sonorizarea si platim transportul si cazarea Deliei. Onorariul ei este asigurat in totalitate de sponsorul Banca Transilvania si-i multumim pe aceasta cale ca a adus la Iasi un eveniment frumos. De altfel, in urmatorii 2-3 ani, intentionam sa transformam etapa de la Iasi, intr-un internationala. Aceasta este o masura de promovare exceptionala si, credem noi, ca asa vom deveni din ce in ce mai vizibili pe plan international. Invit toti iesenii sa vina sa urmareasca pe viu acest spectacol auto. Anul trecut am avut un record de peste 8.000 de oameni, care au asistat pe proba de la Rapa Galbena. Speram ca in acest an, cand este si sarbatoare, sa avem un numar si mai mare de privitori”.

 Catalin Grecu, director de marketing compania Cotnari: “Suntem bucurosi ca suntem alaturi de acest eveniment. Intotdeauna, noi ne-am asociat cu evenimente in care am crezut si cred ca am reusit sa cream si sa devenim numarul 1 in orice eveniment in care ne-am implicat. Suntem parteneri ai acestui eveniment de cativa ani incoace si s-a dovedit ca am facut o alegere buna, nu neaparat ca si publicitate pentru noi, pentru ca noi eram oricum foarte cunoscuti. Anul acesta vrem sa fie totul la superlativ, la fel ca si in anii precedenti. Va fi deja record de numar de echipaje participante. Noi oricum vom fi alaturi si in continuare de acest eveniment”

 Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iasi: “Asistam la un record de participare la Cotnari Rally Iasi. O etapa pe macadam presupune costuri mult mai mari pentru pregatirea si echiparea masinii si chiar si asa noi avem deja un numar de 55 de echipaje inscrise pana la aceasta ora. In acest sezon, cea mai mare participare a fost la Raliul Sibiului, pe asfalt, unde au luat startul 50 de echipaje. La noi, perioada de inscrieri expira luni, 5 septembrie, la ora 20.00, deci mai avem timp suficient sa completam lista. Competitia propriu-zisa va incepe de miercuri, cu recunoasterile traseului facuta de echipaje. Joi, facem sesiunea de shake-down pe traseul stabilit, de la Barnova, urmata apoi de SuperSpeciala Cotnari Rally Show, care va incepe la ora 20.10. Tot ce se va intampla in acea zona va incepe in jur de ora 19.00, cu show-uri oferite de Vali Porcisteanu, campion national de raliuri, care va evolua cu un Ford Focus RS, pentru spectacol. Va urma un moment inedit pentru lumea auto din Romania. Fanfara militara va cobori din fata balconului de la Rapa Galbena pina in rond si apoi pe strada Garii, incadrata de militari cu torte. Vor fi imagini nocturne spectaculoase. Dupa SuperSpeciala va urma concertul Deliei, pe scena din fata Casei de Cultura a Studentilor, timp de 90 de minute aproximativ. Vor mai urca pe scena si cativa artisti locali. Vineri si sambata vor fi probele de pe macadamul din judet. Vineri, vor fi probele Cioca Boca si Madarjac. Sunt probele mai departe de oras. Iar sambata, vom evolua pe Paun si pe Dobrovat. Aceasta proba Dobrovat este considerata si Power Stage, in sensul ca primii trei clasati vor lua puncte in plus la finalul ei. Tot pe aceasta proba am facut si 2 saritori artificiale, adevarate puncte de atractie pentru spectatori. Pot sa va spun ca la a doua saritoare, o masina de raliu cu o viteza de 105 km la ora a sarit aproximativ 35 de metri. Va fi ceva spectaculos acolo. Invitam iesenii la capatul probei, vom distribui acolo si pliante, pentru ca spectatorii sa aiba toate informatiile. Sosirea festiva va avea loc sambata, la ora 15.30, in fata Primariei, iar la ora 19.30, dupa omologarea rezultatelor, va avea loc si festivitatea de premiere in aceeasi locatie”.

 Claudiu Butucel, director de organizare Cotnari Rally Iasi: “Fiind o competitie automobilistica cu masini foarte puternice, tin sa precizez ca o masina scapata de sub control poate pleca foarte usor in afara traseului. Rugamintea noastra este ca spectatorii sa respecte toate indicatiile de securitate ale oficialilor, ale fortelor de ordine si ale noastre, ale organizatorilor. Sloganul nostru este “un raliu frumos, un raliu sigur”! Tocmai de aceea, nu vom face rabat de la sistemele de siguranta, garduri, betoane si tot ce mai trebuie. Ca sa intelegeti amploarea evenimentului, va dau cateva cifre definitorii, cu oamenii  care sunt implicati in organizare: 120 de jandarmi, 30 de politisti rutieri, aproape toata Politia Locala si 20 de voluntari. Fac un apel la liniste si calm, pentru 8 septembrie, cand vom inchide zona de la Fundatie, sensul giratoriu toata ziua. Daca aveti treaba in zona, va rog sa aveti in vedere faptul ca traficul va fi restrictionat acolo”.

 

Search

mai, 2024