Biblioteca de vacanță la filialele Bibliotecii Județene Iași

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași invită copiii și adolescenții la filialele bibliotecii, unde-și pot alege modalitatea preferată de petrecere a vacanței: ateliere de artă contemporană, cluburi de lectură și dezbateri, ateliere de creație (desen sau origami), jocuri interactive sau vizionare de filme.

Filiala „Vasile Alecsandri” (str. Petre Țuțea, nr. 7, bloc 911) organizează „Biblioateliere de artă contemporană” susținute de cunoscutul artist vizual Dorin Baba. Vor fi prezentate cele mai moderne experimente de artă contemporană: desen cu proiectorul, portret, autoportret, xerox medieval, grafică, pictură în acril – ulei, modelaj, proiecții de artă contemporană, instalații artistice (performance and happening). Atelierele au loc perioada 7 iulie – 11 august 2016, în fiecare joi, de la 10.30.

La Filiala Ateneu (str. Pictorului, nr. 14) copiii pot participa la cluburi de lectură, ateliere de teatru și pot viziona (în fiecare joi, începând cu ora 10.30) filme specifice vârstei și desene animate.

Filiala „Mihail Sadoveanu” (Bd. Alexandru cel Bun, nr. 32, bloc H3) a demarat clubul de lectură „Prietenii bibliotecii”, unde copiii citesc împreună cărțile preferate și schimbă impresii de lectură (în fiecare zi de vineri, pe toată durata vacanței, începând cu ora 10.0000. Tot aici, în fiecare joi, se desfășoară și atelierul de origami „O nouă viață pentru hârtie”.

Nu în ultimul rând, cea mai „tânără” filială, Filiala „Ionel Teodoreanu” (Str. Emil Alexandrescu/ Dimineții, nr. 13,  bl. 774), a pregătit un program special de vacanță. Astfel, în lunile iulie și august, zilnic, începând cu ora 10.00, cei mici pot participa la ateliere de desene inspirate din cărțile preferate și clubul de lectură și dezbateri sau își pot îmbunătăți cunoștințele cu privire la istoria, geografia  și cultura națională și europeană prin jocuri interactive. Nu lipsesc vizionările de filme: Cinema la bibliotecă.

Search

aprilie, 2024