Pisica verde, invitată la Festivalul Internațional de Teatru Sibiu (FITS)

Spectacolul Teatrului „Luceafărul” PISICA VERDE de Elise Wilk a fost selectat pentru FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU SIBIU (FITS), cel mai important eveniment de artele spectacolului din România, unul dintre cele mai importante din Europa, alături de Avignon și Edinburg! FITS a ajuns în acest an la ediția  a XXIII-a (10-19 iunie) și va reuni, ca de fiecare dată, artiști și companii de prim rang valoric din peste 70 de țări ale lumii.

Spectacolul Pisica verde regizat de Bobi Pricop, pentru care tînărul artist a fost nominalizat și la Premiul pentru Regie în prestigiosul palmares al Galelor UNITER 2016, este programat la Sibiu pe 13 iunie, de la ora 16 si 20. Biletele s-au pus deja în vînzare pe site-ul FITS!

Pisica verde este un spectacol pentru public cu vîrsta peste 14 ani, care vorbește despre iubire, dezamăgire, înșelătorie, înstrăinare, adică despre lumea noastră. Șase adolescenți, Dani – Dragoș Maftei, Bianca – Ioana Natalia Corban, Boogie – Alex Iurașcu, Robert – George Cocoș, Roxana – Carmen Mihalache, Flori – Camelia Dilbea, se află într-un club, Periferia (recreat în scenă de scenografa Irina Moscu ca reprezentare condensată prin forme și linii a unui oraș), împreună cu alți prieteni, publicul spectacolului, și își spun povestea direct, convingător. Premisa regizorală este schimbarea radicală a raporturilor clasice dintre teatru și public, dintre actori și spectatori, prin intermediul sistemului silent disco, utilizat acum la Iași în premieră absolută pentru România. Fiecare spectator primește la intrare un set de căști audio prin intermediul cărora receptează auditiv. Nu există locuri fixe pentru public, fiecare se poate deplasa în perimetrul de joc pe parcursul acțiunii teatrale, poate dansa împreună cu personajele ascultîndu-le istorisirile.  

Referitor la creatia sa, regizorul Bobi Pricop spune că “Pisica verde este o piesă care vorbeşte despre lumi imaginare, despre adolescență, dragoste și singurătate. Personajele imaginate de Elise Wilk nu interacționează aproape deloc, ci se adresează direct publicului, povestind propria versiune a aceluiași eveniment. Provocarea pe care o adresăm publicului tînăr este să urce pe scenă alături de actori într-un club, la o petrecere silent disco, unde vor afla povestea a șase adolescenți și a unei seri care le va schimba viețile.”

Alături de nominalizarea la premiile UNITER, selectarea spectacolului Pisica verde în programul FITS 2016 reprezintă încă o reușită a Teatrului „Luceafărul”, care plasează instituția în liga întâi a teatrului românesc!

Search

aprilie, 2024