Aeroportul Iasi depaseste previziunile statistice

In luna iulie a acestui an Aeroportul International Iasi a inregistrat un nou record de pasageri, comparativ cu anii anteriori.

Datele statistice ale lunii care s-a incheiat arata o crestere semnificativa a numarului total de pasageri imbarcati si debarcati la Iasi fata de luna iulie a anilor trecuti, luand in considerare faptul ca deja vara 2014 a inregistrat recorduri in ceea ce priveste pasagerii inregistrati de-a lungul timpului la Iasi.

„Cifrele acestea nu sunt intamplatoare, sunt rezultatul unui efort conjugat al nostru, al Aeroportului Iasi. La sfarsitul anului trecut am realizat o previzionare rezonabila, de a incheia anul 2015 cu un numar de pasageri imbarcati si debarcati de 300.000. Credem ca vom ajunge la 350.000 de pasageri anul acesta. Imaginati-va ca intr-un perimetru destul de mic, totusi, au trecut si vor trece anul acesta mai multi pasageri decat are Iasul locuitori, INS (Institutul National de Statistica, n.r.) furnizand o statistica de 321.606 locuitori in Iasi, in 2014.  Nevoia de dezvoltare continua a infrastructurii aeroportuare si a serviciilor conexe pentru pasageri devine mai pregnanta si ne obliga sa incercam sa fim tot timpul cu un pas inaintea traficului de pasageri ce inregistreaza asa o dinamica. Cifrele ne bucura, evident, dar responsabilitatea noastra ‎in fata acestor evolutii este mult mai mare, acum.”‎ a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi

Reamintim ca la Aeroportul Iasi din octombrie vor opera 4 (patru) companii aeriene:

TAROM, Austrian Airlines, Wizz Air, Blue Air.                     

 

Search

mai, 2024