A fost inventat prezervativul inteligent!

Un grup de elevi, de 13 – 14 ani au dezvoltat un prezervativ „inteligent”, care luminează în culori diferite, în cazul în care detectează o infecție cu transmitere sexuală (ITS). Creatorii Muaz Nawaz, Daanyaal Ali, și Chirag Shah, de la Isaac Newton Academy din Londra, au vrut să „facă detectarea bolilor cu transimitere sexuala mai sigură decât înainte” fără testare invazivă.

Invenția lor inteligentă, numită S.T.E.Y.E, a câștigat premiul de inovare în sănătate la TeenTech Awards, care are scopul de a promova știința, ingineria și tehnologia în școli. La acest concurs, grupuri de copii cu vârste cuprinse între 11-16 ani, au avut sarcina de a crea „diferite tehnologii pentru a face viața mai bună, mai simplă și mai ușoară.”

Prezervativul utilizează un indicator incorporat care se schimbă în diferite culori, în funcție de bacteriile sau infecția ce se detectează. Studenții au spus că prezervativul poate străluci verde pentru chlamydia, galben pentru herpes, violet pentru papilomavirus uman, sau albastru pentru sifilis.

O altă invenție de top este o agrafă de păr cu WiFi, care își schimbă culoarea în funcție de culoarea ținutei tale, și de culoarea adidașilor, care se poate incărca electronic.

Premiul este de 1.000 de lire sterline și o excursie la Palatul Buckingham, unde își vor prezenta invenția lor.

Este important să rețineți că prezervativele colorate sunt încă în stadiul de proiect, mai mult un concept și nu un produs finalizat.

Search

mai, 2024