Ford Driving Skills for Life ajunge la Iași

Ford România demarează la Iași în acest weekend, programul gratuit de conducere preventivă Ford Driving Skills for Life.

 

Ford Driving Skills for Life a fost lansat anul trecut în Craiova și București, iar pe parcursul celor 5 zile de eveniment au fost instruiți peste 1000 de tineri șoferi din cele două orașe.

 

Programul Ford Driving Skills for Life este implementat în România prin intermediul echipei Napoca Rally Academy, condusă de binecunoscuții piloți de raliu Bogdan Marișca și Marco Tempestini.

„Ford Driving Skills for Life îi ajută pe șoferi să conducă într-un mediu sigur şi în condiţii variate, astfel încât să conștientizeze ce se poate întâmpla atunci când la volan, lucrurile par a scăpa de sub control.  Programul ia în calcul patru zone cheie cum ar fi recunoaşterea pericolelor la volan, manevrarea vehiculului, gestionarea vitezei și a spațiului, acestea fiind de altfel situațiile care determină peste 60% din accidentele rutiere”, a declarat Ana- Maria Timiș, PR Manager Ford România.

În Europa, Ford a lansat acest program de conducere preventivă în 2013 și până în prezent au participat peste 6000 de șoferi. Pentru 2015, Ford a anunțat o investiție de  peste 2,6 milioane de euro, pentru a instrui alți 5000 de șoferi.

„Napoca Rally Academy salută inițiativa Ford de a continua să promoveze acest program în România, iar pentru noi este o bucurie să ajungem la Iași în acest weekend. Șoferii români de pretutindeni au nevoie de un astfel de program și încercăm prin Ford Driving Skills for Life să-i responsabilizam cât putem de mult și să reducem, așadar, rata accidentelor rutiere din țara noastră”, a menționat Bogdan Marisca, instructorul șef al Ford DSFL.

 

Evenimentul va avea loc în acest acest weekend (22-24 mai) în parcarea Era Shopping Park din Iași, iar toți cei interesați se pot înscrie pe www.drivingskillsforlife.ro.

 

Pentru a promova acest program și a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolele la care șoferii se expun atunci când scriu mesaje în timp ce conduc, ATI Motors Holding, dealerul Ford din Iași, a organizat astăzi o acțiune inedită în centrul orașului.

 

“Echipa ATI Motors Holding a împărțit azi șoferilor ieșeni peste 500 de stickere pe care le-au lipit pe geamul mașinii, pentru a susține programul Ford Driving Skills for Life și pentru a-și aminti la ce pericole se expun și îi expun pe alții, în timp ce scriu mesaje sau email-uri la volan”, a spus Marius Manolache, Director General Ford Iași – ATI Motors Holding.

 

Pe lângă România, Franța, Belgia, Italia, Marea Britanie, Germania și Rusia, programul se extinde anul acesta și în Danemarca, Olanda și Turcia.

 

Search

martie, 2024