Tricouri cu biletul de adio al lui Kurt Kobain?

Trecem acest subiect la capitolul “Cum să transformi tragedia unui artist în sursă de bani”. La mai mult de 20 de ani de la sfârșitul tragic al solistului de la Nirvana, popularitatea acestuia nu pare să scadă și dacă ar fi în regulă să îl menționăm pentru talentul lui muzical, acest mod de a ne reaminti de Kurt Kobain nu pare în regulă. Magazinul online Etsy a primit foarte multe reacții negative în ultima perioadă deoarece a permis vânzătorilor săi să ofere spre comercializare tricouri pe care era imprimat mesajul de adio al lui Kurt Kobain. În urma acestor reacții, Etsy a retras tricourile de la comercializare, însă Ebay nu.

Este greu de crezut că aceste tricouri aduc vreun omagiu de orice fel artistului, având în vedere cât de sensibil este subiectul, la fel cum este greu de digerat pentru fani faptul că cineva s-a gândit că ar putea încasa bani de pe vânzarea unor tricouri cu mesajul de adio al lui Kurt Kobain.

La o căutare a termenului „Kurt Kobain” pe Etsy desoperim tot felul de suveniruri ciudate, unele inofensive (o pereche de butoni sub forma copertei albumului Nevermind), dar și altele lipsite de respect, cum ar fi un skateboard pictat cu artistul sinucigându-se.

Între timp, noi rămânem să omagiem artistul prin a-i asculta muzica.

Search

aprilie, 2024