Dupa oficierea ceremoniei religioase, nu va ramane decat sa mergeti la restaurant, unde veti celebra pana in zori de zi, alaturi de cei dragi. Din momentul in care veti ajunge acolo, va trebui sa primiti fiecare invitat in parte cu “marsul de intampinare”, acel mars tipic pentru primire, dar sa si ciocniti un pahar cu sampanie. Aveti grija ca fiecare invitat sa fie asezat la locul preferat, iar intre timp cat ii asteptati pe cei care ajung ceva mai tarziu, puteti merge pe la mese sa socializati cu invitatii sositi deja, acordandu-le putina atentie.

Cand toata lumea a ajuns la petrecere, puteti da startul printr-un toast tinut de nasi, socri sau de cine mai doreste sa vorbeasca, dupa care invitatii dumneavoastra se vor delecta cu primul dans al serii, valsul mirilor, care va prezinta practic in calitate de sot si sotie.

Din acest moment, ar trebui sa va bucurati de petrecere, deoarece lucrurile vor decurge de la sine. Simtiti-va bine alaturi de invitati, dansati, socializati, dar nu uitati sa nu ii neglijati pe nasi, pe domnisoara si cavalerul de onoare si pe parintii dumneavoastra. Sfat pentru mire: acum e momentul sa nu iti scapi din ochi mireasa, se apropie miezul noptii si nu stii cine ti-o poate fura. Dupa cum am amintit, la miezul noptii, putin inainte sau imediat dupa, tinerii fura mireasa si cer rascumparare.

Daca ati decis impreuna cu nasii sa le oferiti gaina, dupa servirea fripturii se va dansa printre mese, pana la masa nasilor, oferindu-le un mic spectacol invitatilor. Insa, daca veti sari peste acest obicei, urmatorul moment important este tortul miresei. Mirii vor taia impreuna prima felie, dupa care si invitatii se vor bucura pe rand de acest deliciu. Imediat dupa, are loc aruncatul buchetului si al jartierei, daca ati decis bineinteles sa urmati traditiile.

Dimineata, aproape de sfarsitul nuntii, soseste momentul legatorii, in care mireasa este dezgatita de catre nasa si transformata in “fata de casa”. Tot acum se face si hora femeilor. Daca ati hotarat ca in noaptea nuntii veti sari peste toate obiceiurile mentionate, pentru a nu risca sa transformati acest eveniment intr-unul monoton, mergeti impreuna cu nasii de 2-3 ori printre mese si ciocniti cu toti nuntasii, socializand cu acestia. Ati putea ruga DJ-ul sau orchestra sa va acompanieze cu o melodie specifica, aceeasi de fiecare data, pentru ca nuntasii sa se ridice in picioare si sa astepte cu nerabdare venirea tinerilor casatoriti pe la masa lor.

Pe parcursul serii, desemnati pe cineva, o ruda, sa discute cu ospatarii sau organizatorii. Nu lasati micile inconveniente sa ajunga la urechile dumneavoastra!

Search

aprilie, 2024