Pentru ca ati organizat deja pas cu pas, pe etape, ce se va intampla in ziua nuntii, vom recapitula acum cateva detalii. Pentru inceput, este important sa stiti ca slujba religioasa poate dura mai mult sau mai putin, unul din motivele principale a unei eventuale prelungiri fiind slujba de logodire. In cazul in care aceasta s-a produs deja, Cununia Religioasa nu o  va mai cuprinde si pe cea anterior mentionata. Insa, daca nu ati stiut ca se face slujba si pentru logodna, nu este cazul sa va alarmati, preotul o va citi inainte de slujba religioasa.

Daca ati decis sa faceti Cununia Civila in aceeasi zi cu cea Religioasa, aveti grija sa existe un interval de cel putin 3-4 ore de la terminare primei pana la inceperea celei de-a doua, deoarece trebuie sa aveti in vedere pregatirile de rigoare cu traditiile si obiceiurile pe care doriti sa le respectati.

In ziua nuntii, mirii impreuna cu nasii si o parte din nuntasi (cine doreste) merg la Biserica pentru a primi binecuvantarea preotului in hotararea de a-si uni destinele. Nu uitati ca la Biserica va trebui sa aveti cu voi si actele de la Cununia Civila, deoarece preotul nu va oficia slujba fara certificatul de casatorie civila. Domnisoara si cavalerul de onoare vor tine pe tot parcursul drumului pana la Biserica cele doua lumanari. Odata ajunsi la Biserica, lumanarile vor fi tinute de  nasi pe toata durata ceremoniei religioase. Cavalerul de onoare are datoria de a tine pana la Biserica si verighetele impreuna cu pernuta  acestora.

La Biserica veti avea nevoie de o sticla cu vin rosu si piscoturi, dar si de bomboane daca doriti sa serviti invitatii. Dupa slujba religioasa veti putea face poze, dupa care veti merge la restaurant unde va avea loc petrecerea.

Pentru ca ceremonia religioasa sa poate avea loc intr-o Biserica Ortodoxa, sunt impuse cateva conditii: viitorii miri trebuie sa fie botezati in cadrul Bisericii Ortodoxe, nasii sa fie botezati si cununati in cadrul aceleiasi Biserici, mirele si mireasa sa nu fie rude de sange pana la gradul al VII-lea si sa nu fie incuscriti. Si nu in ultimul rand, cuplul trebuie sa mearga sa se spovedeasca si impartaseasca inainte de savarsirea Cununiei Religioase.

Sa recapitulam de ce aveti nevoie la Biserica: certificatul de casatorie civila, adeverinta de botez, verighete, lumanarile de cununie, vin, piscoturi si bomboane. Cat despre taxa pentru Biserica, aceasta ii revine nasului.

Search

decembrie, 2024