Ce faci vara la Iaşi dacă nu ai bani de mare?

Cei care nu au timp şi bani să meargă la mare râvnesc la un minut de scăldat în apă călduţă şi de acoperit liniile albe lăsate de maieuri şi tricouri purtate prin oraş. În această situaţie sunt majoritatea studenţilor care şi-au găsit de lucru in Iaşi şi speră să strângă bani până la sfârşitul verii ca să poată să se bucure măcar un weekend de litoralul românesc. Dar până se va indeplini acest vis, noi ne-am gândit la alternative de cum ai putea să te bronzezi şi să bei un suc la soare, fără să cheltui atât de mulţi bani pe drum şi cazare.

Primul candidat la „unde mergem să ne distrăm” este Zona de Agrement Ciric. După ce a fost înfrumuseţat de primăria Iaşi, la Ciric ai variante de distracţie de la căţărări în copaci, ziduri de escaladă, paintball şi terenuri de fotbal la piscină pentru adulţi şi copii dotată cu vestiare, grupuri sanitare şi spaţii de relaxare. Tarifele normale sunt:

  • acces piscină: 15 lei

  • o plimbare cu telescaunul: 8 lei

  • închiriere teren de paintball pentru o oră, de persoană: 40 lei în timpul săptămânii şi 60 lei în weekend

  • pentru zonele de căţărări în copaci şi escaladări ziduri pentru o oră: 20 lei în timpul săptămânii şi 30 lei în weekend

  • închiriere teren de sport multifuncţional pentru o oră: 60 lei în timpul săptămânii şi 80 lei în weekend

Însă primăria a anunţat că vor fi introduse şi tarife speciale pentru copii, studenţi, pensionari sau orice altă categorie socială scutită de plata întreagă a biletului, aşa că fiţi siguri că aveţi şi banii pentru tariful întreg la voi, dar şi documentele care v-ar putea scuti de bani în plus. Pentru mai multe informaţii:0232 219 000.

O altă alternativă este Piscina Laplaya, situată pe şoseaua Bucium 15A, în cadrul grădinii de vară a Restaurantului Recital. Tariful de luni până duminică este de 20 lei, însă copiii până în 4 ani beneficiază de gratuitate(de luni până vineri), iar copiii cu vârstele cuprinse între 4 şi 12 ani beneficiază de o reducere de 50%(de luni până vineri). Piscina este dotată cu bar, iar pentru pofticioşi este pus la dispoziţie meniul Restaurantului Recital.

Pentru cei care chiar vor să se simtă ca în vacantă şi să se răsfeţe, am găsit o ofertă care poate părea un mini concediu. Centrul wellenss Unirea Spa, localizat în incita Hotelului Unirea, oferă la dispoziţie abonamente nominale în anumite intervale orare sau nenominale, cu un număr fix de intrări(însă ustură buzunarul mai mult). Abonamentele sunt all inclusive, oferind acces complet la toate utilităţile(piscină, masaj, fitness, hammam, saună, aerobic şi înfrumuseţare) şi pot fi cumpărate pentru intervalele orare:

  • 06:00-23:00 – 95 lei/zi, 375 lei/lună, 935 lei/3 luni

  • 06:00-16:00 – 85 lei/zi, 275 lei/lună, 685 lei/3 luni

  • 06:00-12:00 – 60 lei/zi, 190 lei/lună, 470 lei/3 luni

  • 10:00-16:00 – 60 lei/zi, 160 lei/lună, 390 lei/3 luni

Pentru mai multe detalii privind toate tarifele: 0232 205 018.

Un alt loc unde ieşenii işi pot petrece un weekend plin de aventură este clubul de agrement Hamak, din Bârnova. La doar un sfert de oră distanţă, acest club de agrement este dotat cu cele mai diverse metode de distracţie. Dacă nu ai văzut un cal până acum decât de la distanţă, acum este şansa ta de a învăţa să călăreşti într-o şedinţa de 40-50 de minute pentru 50 lei sau, dacă nu ai încredere în abilităţile tale, poţi sa te plimbi 10 minute cu un ponei pentru 10 lei. Apoi poţi încinge un grătar lângă cort(25 lei /2 persoane) sau căsuţă(luni-joi: 80 lei/căsuţă şi vineri-duminică: 100 lei/căsuţă – ambele disponibile după plata unui avans de 30%), asta dacă nu ai vizitat Pub Hamak. Clubul mai pune la dispoziţie si un lac unde poţi pescui şi pleca acasă cu până la 2 kg din „captură” şi diferite activităţi precum tir cu arcul, badminton, minigolf şi altele. Pentru mai multe detalii puteţi consulta hamak.ro.

Acestea sunt câteva dintre variantele pe care le aveţi pentru distracţii şi relaxare in Iaşi vara aceasta, pentru buzunarul şi gustul fiecăruia.

Sursa imagine: naldzgraphics.net

Search

martie, 2024