FEstudIS – Singura sesiune așteptată

FestudIS, festivalul studențesc organizat de Casa de Cultură a Studenților din Iași ajunge anul acesta la cea de a 14-a ediție, după ce, încă din 2001, a simbolizat energia specifică studenților și asociațiilor studențești. Apariția acestui festival a fost favorizată de dorința studenților de a-și exprima atât spiritul competitiv, cât și cel petrecăreț. Astfel, scopul principal al acestui eveniment este încurajarea participării la activități organizate de asociații, organizații și ligi studențești, îndrăgite de atâtea generații la rând.

                Festivalul se va deschide conform tradiției și în acest an, prin Parada Organizațiilor ce va avea loc pe data de 5 mai, începând de la ora 19.

                În continuarea paradei, pe 6 mai va avea loc concursul Miss&Mister FestudIS. Tema propusă în vederea acestui concurs este „Cuplurile celebre de la Hollywood”. După cum era de așteptat, concurenții vor fi supuși unor probe care le vor pune în valoare atât perspicacitatea, cât și tema concursului.

                Următorul punct important ce surprinde esența festivalului este Univeristariada, ce va avea loc între 6 și 11 mai. Universitariada reprezintă olimpiada sportivă a ONGS-urilor din Iași. Obiectivul principal urmărit de această parte a festivalului este implicarea a 160 de studenți din 25 de ONG-uri din Iași în 9 activități sportive, precum fotbal, tenis de masă, fotbal tenis, fotbal feminin, table, șah, badminton, street-ball sau volei.

                În paralel cu Universitariada vor avea loc și manifestări culturale precum spectacolul de teatru „Cerere în căsătorie” de pe 7 mai. Invitați în cadrul proiectului „Adevărata Basarabie”, actorii din trupa de teatru „Satiricus I.L. Caragiale” din Chișinău vor pune în scenă piesa „Cererea în căsătorie”, spectacolul fiind regizat de către Alexandru Grecu, pe baza operelor lui A.P. Cehov: „Ursul” și „Cererea în căsătorie”.

                Pe data de 7 mai va avea loc un eveniment deosebit, și anume campania de donare de sânge ce va avea loc în căminul C10 din complexul Codrescu.

                Proiectul Automedicația (9-11 mai) are ca scop realizarea unui număr de 300 de chestionare pentru ieșeni, pe marginea subiectului referitor la automedicație într-un mod atractiv, cu întrebări referitoare la administrarea de medicamente și dezbaterea acestor răspunsuri.

                Pe lângă Proiectul Automedicația, va avea loc și campania Anti-Tabac, ce va consta în încercarea de a atrage atenția asupra unui viciu foarte răspândit în cadrul societății moderne, și mai ales asupra efectelor nocive asociate cu acesta.

                Pe data de 11 mai va avea loc un proiect îndrăgit, și anume „Studenții au talent”, ce va consta într-o competiție ce va pune în valoare creativitatea studenților și va ajuta la descoperirea studenților talentați în diverse domenii. Participanții vor fi nevoiți să realizeze un moment artistic ce va fi evaluat de un juriu după anumite criterii și vor fi premiate cele mai bune momente.

                O altă competiție de creativitate studențească este și proiectul „Liga se Combină” de pe 10 mai, în cadrul căruia se vor forma echipe de studenți din câte două asociații și, împreună, vor realiza și vor susține câte un moment artistic reprezentativ pentru domeniul lor de activitate. Un juriu va evalua toate momentele după anumite criterii și se vor oferi premii.

                Tot între 9-11 mai vor avea loc atât concerte Rock, Folk și Folclor cu trupe din Iași, cât și târgul ONGS-urilor, în care vor fi implicate cel puțin 20 de ONGuri, ce vor amenaja standuri în vederea expunerii ofertelor de voluntariat și de petrecere a timpului liber pentru studenții ieșeni. ONG-urile vor realiza de asemenea activități pentru a implica publicul.

 Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.

Search

martie, 2024