Campania Chelner de șapte stele, inițiată de Cafeneaua Maideyi și Asociaţia Little People România, cu sprijinul Radio Iaşi și al Alinei Cojocaru, s-a încheiat cu succes la sfârșitul acestei săptămâni

Cafeneaua Maideyi şi Asociaţia Little People România, cu sprijinul Radio Iaşi şi al Alinei Cojocaru a organizat  în perioada 27 martie – 3 aprilie evenimentul intitulat Chelner de şapte stele, o campanie cu scop umanitar ce a avut ca scop susţinerea programului de suport psihosocial desfăşurat zilnic de Asociaţia Little People România cu copiii şi adolescenţii bolnavi de cancer, internaţi în secţia de hemato-oncologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Maria” din Iaşi.

            Timp de o săptămână, la cafeneaua Maideyi au luat locul chelnerilor persoane

cunoscute din mediul ieşean: actorii Dumitru Georgescu, Oana Miron, Daniel Busuioc, Alexandru Petrila, Ovidiu Ivan, Theodor Ivan, George Enescu, Codrin Dănilă, Mitruţ Peiu şi Andreea Boboc, prezentatorii TV Roxana Caraiman și Vlad Bab., oameni de radio – Ioana Soreanu și Lucian Bălănuță, dar și membrii trupei Fără Zahăr – Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș. ”Chelnerii de șapte stele” au încercat să adune cât mai multe fonduri pentru susţinerea programului desfăşurat de asociaţia Little People. Timp de două ore, în fiecare zi a săptămânii de campanie, de la 19:00 la 21:00, cei care au trecut pragul cafenelei au avut  ocazia să fie serviţi aceștia.  

            Fondurile strânse în urma acestui eveniment au fost direcţionate către susţinerea programului terapeutic ”Nu mi-e frică!”, conceput special pentru a a se adresa nevoilor copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, program ce îi ajută pe aceştia să înţeleagă etapele tratamentului, să-şi depăşească frica de procedurile şi instrumentele medicale, să-şi decopere resursele proprii necesare finalizării tratamentului. Programul are un impact real asupra micuţilor pacienţi, cu rezultate semnificative apreciate şi recompensate în anul 2013 prin numeroase distincţii la nivel naţional şi internaţional din partea experţilor din domeniul medical şi al integrării sociale.

            “Campania Chelner de 7 Stele a fost o oportunitate inedită de a prezenta publicului ieșean programul de suport desfășurat zilnic în secția de onco-pediatrie de către Asociația Little People, care-i ajută pe micuții pacienți să fie curajoși în fața procedurilor medicale, optimiști și plini de speranță. Cei 22 de invitați speciali – chelneri de 7 stele – au reușit  să transmită invitaților mesajul de solidaritate și suport față de o cauză atât de importantă. Dorim ca acest eveniment să devină tradiție și un public cât mai mare ieșean să ofere suport unui program unic, ce îi ajutî pe copii și adolescenți să spună “Nu mi-e frică! în fața cancerului.” a declarat Elena Cazacu, coordonator al activităților Asociației Little People la Iași.

            Mulțumim tuturor colaboratorilor noștri și sperăm într-o ediție viitoare cât mai apropiată!

            Contul Little People unde persoanele interesate pot face donații este deschis la Banca Transilvania:  RO89 BTRL 0130120594289XXX.

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.

Search

mai, 2024