Teatrul „Luceafărul” Iaşi – Spectacolele programate pentru Şcoala Altfel se joacă cu casa închisă

Prefaţă la vacanţa de primavară a elevilor, săptămîna 7-13 aprilie, denumită Şcoala altfel, a fost aşezată de Ministerul Educaţiei sub deviza „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, scopul ei fiind învăţarea nonformală.

Vizionarea unui spectacol, întîlnirile cu artiştii, prezentarea atelierelor unde se confecţionează decorurile şi costumele sînt, în fiecare an, puncte de mare interes pentru copii şi tineri. Teatrul „Luceafărul” a venit şi în acest an cu o ofertă irezistibilă, care s-a dovedit a fi pe placul publicului. Nu mai puţin de 14 spectacole se vor juca în intervalul pomenit, toate la sala mare, şi toate sînt deja sold out.

Preferatele publicului sînt Prinţul fericit după Oscar Wilde, Kajtus, vrăjitorul după Janusz Korczak, Motanul încălţat după Charles Perrault şi Sindbad marinarul după o poveste arabă. Numărul de bilete vîndute depăşeşte 7000, ceea ce înseamnă un grad de ocupare a sălii de 100 la sută. Pentru a răspunde numărului foarte mare de solicitări, Teatrul a decis să suplimenteze la fiecare reprezentaţie numărul de locuri cu cîte 50 de scaune mobile.

Artiştii şi tehnicienii trupei vor face un adevărat tur de forţă, jucînd şi cîte trei spectacole pe zi. Efortul lor va fi compensat de aplauzele acestui numeros public.

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.

Search

mai, 2024