La multi ani designerului Calvin Klein!

Calvin Klein (n. 19 noiembrie 1942) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în sărăcăciosul cartier Bronx din New York este fiul unui cuplu de imigranți maghiari de origine evreiască.

Calvin Klein s-a făcut remarcat încă de la început, fiind caracterizat adesea ca stăpânul suprem al minimalismului. Contrar curentului hippie care se manifestă în aceea perioadă în SUA, Klein a ales să creeze costume caracterizate prin simplitate, culori neutre, fără zorzoane, blană, înflorituri pe rever sau alte elemente care să atragă atenția, alegând întotdeauna să urmeze linia corpului cu cele mai luxuriante materiale, într-un mod cât mai simplu cu putință.

În 1968 Imperiul Calvin Klein a avut ca punct de pornire un magazin de paltoane deschis în incinta hotelului York, investiția inițială fiind de 10.000 de dolari. Afacerea a fost pusă pe picioare cu ajutorul unui prieten din copilărie.

După doi ani de la deschiderea primului magazin, colecției de costume i s-au alăturat colecțiile de ținute de zi, cele sportive și de lenjerie intimă, toate păstrând aceeași linie de design.

Între anii 1973–1975 Calvin Klein a fost primul designer vestimentar care a primit trei ani la rând Premiul Coty, acordat pentru colecțiile sale feminine.

În următorii 10 ani, creativitatea lui Calvin Klein s-a revărsat asupra unei largi game de produse, de la curele și pantofi la așternuturi de pat și ochelari de soare. Faima totală a fost adusă în schimb de colecția de jeanși, lansată în 1987 și promovată prin reclame considerate cel puțin îndrăznețe.

1982 – Se lansează colecția de lenjerie intimă Calvin Klein, adăugând stil boxerilor și lenjeriei de corp cucerind astfel piața de lenjerie intimă.

1981 – 1987 – Primește 3 premii CFDA pentru design remarcabil în creația vestimentară pentru femei.

1993 – Primește premiul FIFI pentru design remarcabil în creația vestimentară masculină și feminină (primul designer care primește ambele premii în același an)

1994 – Creează primul parfum unisex cu CK One

1995 – Deschide un magazin-etalon pe Madison Avenue, New York

2001 – Câștigă premiul FIFI pentru întreaga sa activitate.

Sursă (date+fotografie): wikipedia.org

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.

Search

martie, 2024