Experiența vs. „noul val”, în FINALA Sibiu Open

Adrian Ungur, favoritul publicului și deținătorul titlului de la Sibiu, a pierdut semifinala disputată în compania cehului Jaroslav Pospisil. Jucătorul român a venit după o zi a sferturilor foarte dificilă, în care a fost nevoit să termine și partida din optimi, suspendată în ziua anterioară. Nu suficient de bine recuperat, Ungur a cedat ușor, scor 6-1 6-3, meciul împotriva jucătorului din Cehia, situat mult mai jos decât jucătorul român, în clasamentul ATP.

            “Nu mă așteptam să am un meci ușor, dar știam că Adi va intra în teren obosit, după ziua de ieri. Planul a fost să îl las să alerge cât mai mult, știam că îi va fi greu. Sunt foarte fericit că am reușit să intru în finală, mai ales că am venit după o săptămână mai puțin bună. Am jucat la Trnava, unde nu m-am simțit foarte bine. Aici, însă, totul a mers perfect”, a declarat Pospisil, după încheierea partidei.

            În prima semifinală a zilei, doi dintre jucătorii foarte valoroși ai “noului val”, Dusan Lajovic (6) și Marco Cecchinati (8), au disputat o partidă echilibrată, în care publicul a aplaudat multe reușite de top. Cei doi tenismeni s-au întrecut în scurte surprinzătoare, smash-uri spectaculoase și lovituri în lung de linie care a smuls admirația sibienilor prezenți în tribunele de la baza Pamira. Italianul a câștigat primul set cu 6-4, după un joc echilibrat. Nici setul al doilea nu i-a revenit atât de ușor precum arată scorul de 6-3, mai ales că Lajovic a reușit și el un break. Cecchinato a revenit în meci și și-a luat înapoi break-ul, ca să câștige meciul care îl duce, astfel, în finala de la Sibiu. „Mă bucur că am avut suportul publicului. Relația dintre România și Italia este importantă și probabil așa se explică”, a spus italianul, după meci.

            Doar 20 de ani are Cecchinato, care îl va înfrunta, de la ora 14.00, pe mult mai experimentatul Pospisil, în vârstă de 32 de ani. Partida va fi transmisă în direct prin intermediul DigiSport.

            Ieri s-a disputat și primul meci cu trofeele pe masă. În finala de dublu, Junaid (AUS)/Oswald (AUT), principalii favoriți ai turnelui în proba de dublu, au dispus de perechea favorită 2, Delgado (GBR)/Kerr (AUS), cu scorul de 6-4 6-4.  „Ne-am simțit foarte bine aici. Toată lumea este drăguță și toți vorbesc foarte bine engleza. Le mulțumim și celor care au venit să ne urmărească în finală, a însemnat foarte mult pentru noi, mai ales că a fost destul de frig”, au spus cei doi, imediat după ceremonia de premiere.

 Credit foto: Sebastian Marcovici

Search

aprilie, 2024