Festivalul Luminii pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt

   Pe data de 5 septembrie începând cu orele 17, filialele “Sf. Anton” Iaşi, “Sf. Dumitru” Valea Lupului şi “Oltea Doamna” Tecuci ale Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României  organizează pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt a III-a ediţie a Festivalului Luminii. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Asociatia “ Centrul de promovare turistica” Iasi si Complexul Muzeal National Moldova. Sponsorii proiectului sunt: Decathlon, Lex Hobby Store si  www.sky-lanterne.ro.

    Evenimentul îşi propune ca timp de câteva ore să creeze un altfel de spaţiu, rupt de cotidian, în care participanţii sunt invitaţi să se bucure de lucrurile simple ale vieții, ce astăzi este într-o continuă mișcare. Pentru copii şi alte persoane interesate vor fi organizate ateliere în care vor învăţa să facă gulguţe ce aduc lumina festivalului, noduri folosite de cercetași, vor avea ocazia să fie pictaţi pe faţă în cadrul atelierului de face-painting, vor putea afla mai multe detalii despre cercetaşi și ce înseamnă a fi cercetaș şi vor putea participa la jocuri cu specific cercetășesc.

    Pe lângă acestea, ca în fiecare an Iașiul va fi din nou inundat de lumina miilor de gulguțe pe care cercetașii le vor așeza de-a lungul pietonalului și le vor aprinde pentru a oferi ieșenilor o feerie de lumină menită a aduce liniște oricărei persoane ce va trece pe acolo. Pe lângă acestea va putea fi văzută și expoziția „Povestea mea…un sâmbure pe ață” a celor de Centrul  DIFAIN  CSA  Iași.

    Printre cei care vor performa în timpul festivalului se numără The Brad Pits, Mirona Matlinsche, Trupa de teatru IDIOT, Cush Gîscă şi Andrei Năstase,  Clubul de dans Katiusa, Quasar Dance, OBLX şi MP13, Mugurașii din Prisecani, Alexo, Codruța Filip, Rafaela Prodan, Academia Show, Ștefan Mihai, Cezar Dometi,  Descântec.  Evenimentul va fi prezentat de Vlad Baba.

     

Search

mai, 2024