46 de ani de Matt LeBlanc

Cine nu il cunoaste pe simpaticul Joey, prietenul naiv, mancacios si sexy din sitcom-ul „FRIENDS”? Nascut in Newton Massachusetts, Matthew Steven LeBlanc a intrat in lumea actoriei dupa ce a fost model in diferite reclame pentru Heinz, Levi’s, 7 Up sau Coca-Cola.  

In 1988 incepe sa ia cursuri de actorie. La mai putin de un an, obtine primul sau rol in serialul „TV 101”. Se muta in Los Angeles, unde apare in „Red Shoe Diaries”. A jucat si in cateva filme, insa acestea nu au avut succesul serialelor pe care si-a pus amprenta. Printre acestea se numara: „The Killing Box” (1993), „Ed” (1996), „Lookin’ Italian” (1998) si „Lost in Space” (1998).  A urmat videoclipul piesei „Into the Great Wide Open” interpretata de Tom Petty. A avut si cateva aparitii episodice in „Familia Bundy”, in rolul lui Vinnie Verducci.  

Actorul avea sa devina cunoscut la nivel international in urma rolului lui Joey din serialul „FRIENDS”, prietenul in cautarea dragostei, care ii pretuieste pe cei 5 prieteni ai sai mai mult decat orice pe aceasta lume. Dupa cei 10 ani in acest sitcom (1994-2004), LeBlanc a continuat sa-l joace pe Joey in spin-off-ul cu acelasi nume, „Joey” (2004). A fost de nenumarate ori nominalizat pentru rolurile din cele doua seriale. Dintre toate nominalizarile, este fericitul castigator a trei dintre ele: Favorite Male Television Star in „People’s Choice Award” (2005), TV – Choice Actor in „Teen Choice Awards” (2002) si Editor’s Choice (pentru Friends) in „TV Guide Awards” (2000).

Matt LeBlanc a mai jucat si in franciza „Charlie’s Angels” (2000 si 2003), dar si in peliculele „All the Queen’s Men” (2001), „Lovesick” (2013) si in serialul „Episodes”,

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa foto: www.provocateuse.com

Search

aprilie, 2024