Gustar – cel mai mare festival internaţional de muzică din Republica Moldova, 24-25 august

Festivalul Gustar, organizat anual în rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, a devenit un eveniment cultural reprezentativ pentru Republica Moldova fiind unul dintre puținele evenimente muzicale autohtone care au reușit performanța de a aduce în cele 3 ediții zeci de artiști internaționali și o audiență de aproximativ 10.000 de spectatori la fiecare ediție.

Ediția din 2013 a festivalului organizat în perioada 24 și 25 august 2013 propune iubitorilor de calatorii si muzica din intreaga lume, o experiență și libertate totală, iarbă verde și muzică de calitate.

Gustar-ul este o oportunitate unică de a savura cele mai alese melodii multinaționale din Balcani și centrul Europei. Acest amestec de tradiții, completat și filtrat de propria imaginație, transformă “ascultarea” într-o experiență unică oferită de uimitoarea acustică a amfiteatrului Orheiul Vechi.

Timp de două zile, rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi se transformă într-o tabără de proporții, cu ateliere meșteșugărești, târguri de artizanat și bucătării tradiționale. Pentru turiști sunt organizate excursii gratuite în ținutul istoric. Există și o zonă de camping pentru iubitorii de natură. Toate detaliile legate de campare, precum și  regulamentul festivalului se regăsesc pe www.gustar.md.

Deschiderea oficială a acestui Festival, conceput şi organizat de „Sens Music” şi „Echinox”, în parteneriat cu Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, este anunţată pentru 24 august, ora 16.00, iar accesul în zonă este permis începând cu ora 9.00.   

Informații și rezervări de bilete: www.gustar.md
Facebook Page https://www.facebook.com/pages/Gustar-ethno-music-festival/109143609134092
Youtube Page http://www.youtube.com/user/GUSTARMusicFestival
Info-line: +373 7 85 85 001

 

PROGRAMUL FESTIVALULUI GUSTAR 2013

  • Ateliere interactive cu meșteșugari: fiecare oaspete va avea posibilitatea de a crea produse lucrate artistic, împreună cu meşteşugarii prezenţi la festival.
  • Târg de artizanat: produse în stilul creaţiei populare, obiecte din lut şi lemn. 
  • Bucătărie tradiţională: o gamă variată de bucate tradiţionale.
  • Curtea copiilor: promovarea culturii jocului pentru o dezvoltarea armonioasă a copilului şi realizarea unor activităţi de animaţie socio-educativă pentru copiii de toate vârstele, în colaborare cu instituţii din sectorul public şi privat.
  • Excursii turistice gratuite organizate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Moldova: Băile tătăreşti, Citadina medievală, Palatul Pârcălabului, Locuinţele de piatră, Vestigiile Moscheii şi Caravan Sarai, Biserica medievală, Mănăstirea Rupestră Bosiei, Sanctuarul geto-dacic, Biserica Sfânta Maria, Schitul lui Rafail, Mănăstirea Rupestră Peştera.
  • Vizitarea agro-pensiunilor din zonă.

 

24 august

9:00 – Deschiderea zonei festivalului

10:00 – Sound-chek

16:00 – Deschiderea oficială a festivalului

             Concert Live

 

25 august

10:00 – Sound-chek

14:00 – Concert Live

20:00 – Închiderea festivalului

Search

martie, 2024