24 de ani de Daniel Radcliffe

Daniel Jacob Radcliffe este cel mai bine cunoscut pentru interpretarea personajului Harry Potter din filmele cu acelasi nume, bazate pe bine-cunoscuta serie de carti. Radcliffe a mai aparut in mai multe filme si show-uri de televiziune, printre care productia ITM „My Boy Jack” si piesa de teatru „Equus”, pentru care a fost nominalizat la Drama Desk Award.  

Radcliffe a fost atras de scena si de actorie inca de la varsta de cinci ani. In 1999 si-a facut debutul in adaptarea in doua parti a BBC-ului a romanului lui Charles Dickens, „David Copperfield”, avand rolul personajul principal. Debutul in film al lui Radcliffe a fost in 2000 cu un rol secundar alaturi de Pierce Brosnan in „The Tailor of Panama” si primul film Harry Potter, „Harry Potter si Piatra Filozofala” fiind lansat un an mai tarziu.  

Radcliffe a mai jucat si in urmatoarele filme din serie: „Harry Potter si Camera Secretelor” (2002), „Harry Potter si prizonierul din Azkaban” (2004), „Harry Potter si Pocalul de Foc” (2005), „Harry Potter si Ordinul Phoenix” (2007) si „Harry Potter si Printul Semipur” (2009). El a mai semnat si pentru cel de-al saptelea si optulea film: „Harry Potter si Talismanele Mortii”, lansat in doua parti; partea I in 2010, iar partea a II-a in 2011. La varsta de 16 ani, Radcliffe a devenit cea mai tanara persoana care nu face parte dintr-o familie regala care sa aiba un portret individual la National Portrait Gallery.  

In anul 2006, Daniel Radcliffe a inceput tranzitia dintre un tanar catre un actor adult, aparand in serialul de televiziune „Extras”, ca o parodie a propriei persoane, in aceeasi masura incepand filmarile la productia australiana „December Boys” (2007).  

Pentru anul acesta, Daniel Radcliffe a pregatit pelicula „Kill Your Darlings”, un film independent lansat in ianuarie la festivalul de la Sundance, „Horns”, care va fi lansat in luna octombrie si comedia „The F Word”. Luna trecuta s-a aflat ca actorul va incepe in curand filmarile la o noua ecranizare, deocamdata fara titlu final, dupa romanul Frankenstein.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa foto: www.spinoff.comicbookresources.com

Search

aprilie, 2024