61 de ani de David Hasselhoff

Actor, cantaret, producator si om de afaceri, David Michael Hasselhoff s-a facut remarcat in lumea filmului cu ajutorul rolului sau din serialul TV „Knight Rider”, dar si al celui din „Baywatch”. Acest serial a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai vizionat serial TV din toate timpurile, atingand peste 1 miliard de telespectatori intr-o saptamana.La sfarsitul anilor ’80, Hasselhoff a fost atras si de lumea muzicii, cea mai cunoscuta performanta a sa fiind in fata Zidului Berlinului, cu ocazia Revelionului din 1989.  

Actorul s-a nascut in Baltimore si si-a descoperit vocatia la o varsta frageda; de aceea a urmat lectii de actorie, dans si canto inca de mic. Si-a continuat studiile de actorie la „Academy of Dramatic Arts” in Chicago, iar mai tarziu la „California Institute of the Arts” in Valencia. Dupa ce a aparut pe micile ecrane in cateva spoturi publicitare, Hasselhoff a dat lovitura cu rolul onestului Dr. William „Snapper” Foster Jr. in  serialul „The Young and the Restless” in perioada 1975 – 1982.  

In martie 1984 se casatoreste cu Catherine Hicklang de care divorteaza 5 ani mai tarziu. La sfarsitul anului 1989 se casatoreste cu Pamela Bach, cu care se muta in Europa unde isi regaseste calitatile de cantaret de muzica pop. In 1990 isi lanseaza primul album „Looking For Freedom”, urmat apoi de albumele „Crazy for You” (1991) si „Miracle of Love” (1995). Hasselhoff revine in lumea cinematografiei ca actor si producator in serialul „Baywatch Nights”, iar in 1999 isi face debutul ca director de productie cu un episod din serialul „Baywatch”.  

Deci cariera sa in cinematografia nu a mai fost la fel de stralucitoare ca in perioada „Baywatch”, David Hasselhoff a parut intr-o serie de show-uri de televiziune care i-au intretinut notorietatea de-a lungul vremii: concurent in „Dancing with the stars”; membru al juriului in „America’s Got Talent” (2006-2009); membru al juriului in „Britain’s Got Talent”, alaturi de Simon Cowell, Amanda Holden si Michael McIntyre. Cele mai recente pelicule in care il  putem vedea pe Hasselhoff sunt „The Sponge Bob Square Pants Movie”, „Piranha 3DD” si „Hop”.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.cinemagia.ro
Sursa foto: www.aceshowbiz.com

Search

aprilie, 2024