Marea Reciclare – BraveArt

BraveArt, prima initiativa de antreprenoriat social a tinerilor sub 20 de ani din Romania, organizeaza vineri si sambata, 12-13 iulie, cea mai importanta editie Marea Reciclare. Acest eveniment isi propune colectarea a 5 tone de maculatura din 2 puncte, Piata Unirii, respectiv esplanada UMF.  

Sunt invitate sa participe cu maculatura persoanele juridice, dar mai ales cele fizice, dat fiind faptul ca la ultimele editii acestea s-au aratat dornice de implicare. Activitatea se va realiza incepand cu orele 11.00, pana la 18.00, respectiv 19.00 pe esplanada Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” si in Piata Unirii.  

Evenimentul releva asadar necesitatea comunitatii din care facem parte de a se apropia de mediul inconjurator, intelegand totodata faptul ca reciclarea constituie o modalitate benefica pentru consumatori de optimizare si eficientizare a vietii.  

Ideea indrazneata nu este decat una dintre multitudinea celor oferite de Braveart, desfasurate sub egida Fundatiei Comunitare Iasi. Scopul proiectului este de a incuraja comunitatea cu privire la potentialul unui stil de viata responsabil fata de mediu. Un alt obiectiv este de a promova tinerii pictori ieseni prin workshopuri tematice si vanzari de carnetele din hartie reciclata pictate chiar de catre acestia. Fondurile stranse in urma acestor activitati de colectare si vanzare a aproximativ 1 000 de carnetele sunt directionate catre programul educational YouthBank.  

Evenimentul va fi realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Agentia pentru Protectia Mediului, Garda de Mediu si Societatea Studentilor Medicinisti Iasi.

Sursa foto: Facebook

Search

mai, 2024