47 de ani de John Cusack

John Cusack s-a nascut pe 28 Iunie 1966 in Evanston, Illinois, intr-o familie catolica cu origini irlandeze. Tatal sau, Dick Cusack, a fost de asemenea actor, detinand o companie de productie de film. Mama sa a fost profesoara de matematica. Evitand reflectoarele revistelor de scandal, John Cusack si-a construit o cariera impresionanta in liniste, interpretand personaje negative sau ciudate.  

La varsta de 12 ani, John avea deja la activ cateva roluri pe scena si aparitii sporadice in reclame tv. Primul sau rol principal intr-un film il va primi in 1983 la doar 17 ani, intr-o comedie romantica, „Class” in care va juca alaturi de Rob Lowe si Andrew McCarthy.  

Cusack a captat pentru prima oara atenţia publicului intr-un numar de filme clasice ale anilor ’80, cum ar fi „The Sure Thing”, „Say Anything” si „Sixteen Candles”.  Actorul a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un film artistic – comedie sau muzical, pentru rolul sau din „High Fidelity”. Pentru rolul sau din „Being John Malkovich”, actorul a castigat o nominalizare pentru cel mai bun actor la premiul Independent Spirit.    

Alte roluri ale sale pe marele ecran includ comedia neagra „The Ice Harvest”,  „Pushing Tin”, „Runaway Jury”, „Identity”, „The Thin Red Line”, „Grosse Pointe Blank”, „Con Air”, „Midnight in Garden of Good and Evil”, „City Hall” si multe altele. Cusack a fost, de asemenea, protagonist in mai multe comedii romantice, inclusiv in „Serendipity” si „America’s Sweethearts”. Incepand din mai 2005, contribuie la blogul ziarului on-line The Huffington Post.  

 Este cunoscut pentru criticile aduse razboiului din Irak sau pentru cele manifestate impotriva administratiei Bush. Este un fan declarat al echipelor de baseball Chicago Cubs si Chicago White Sox.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.cinemagia.ro

Search

aprilie, 2024