38 de ani de Tobey Maguire

Tobias Vincent „Tobey” Maguire este un actor si producator de film american care si-a inceput cariera de actor la sfarsitul anilor 1980. El este cunoscut pentru rolul lui Peter Parker/Spider-Man din trilogia lui Sam Raimi „Spiderman” (2002-2007), precum si pentru rolurile sale din „Pleasantville” (1998), „The Cider House Rules” (1999), „Wonder Boys” (2000), „Seabiscuit” (2003), „Brothers” (2009) si „The Great Gatsby” (2013). El a fost nominalizat la Screen Actors Guild si Premiile Globul de Aur si a primit doua premii Saturn, inclusiv unul pentru cel mai bun actor.  

Visul sau din copilarie era sa devina bucatar, dar mama sa, candva o aspiranta la cariera de actrita, l-a indrumat spre actorie. Prima aparitie Maguire intr-un film a fost in 1989. El a aparut intr-o varietate de reclame si roluri de televiziune si film, lucru alaturi de actori precum Chuck Norris, Roseanne Barr si Tracey Ullman. De multe ori, in auditiile date pentru diferite filme, Maguire il intalnea ca oponent pe Leonardo DiCaprio. Din acest motiv, cei doi au facut un pact, care a reprezentat si inceputul unei frumoase relatii de prietenie: cel care va obtine rolul la auditie, il va recomanda pe celalalt pentru un rol secundar.  

Actorul si-a consolidat cariera prin rolul jucat in pelicula „Seabiscuit”. A urmat apoi trilogia „Spiderman”, care i-a adus o multime de critici pozitive. In 2009, el a jucat alaturi de Jake Gyllenhaal si Natalie Portman in drama „Brothers” ca Sam Cahill, un prizonier de razboi, care se intoarce din Afganistan si incepe sa creada ca sotia lui are o relatie amoroasa cu fratele sau. El a primit aprecierea criticilor si o nominalizare la Globul de Aur pentru interpretarea sa dramatica din film.  

Maguire si DiCaprio s-au intalnit, din nou, pe platourile de filmare, in remake-ul lui Baz Luhrmann „The Great Gatsby”. DiCaprio a jucat rolul principal, in timp ce Maguire a jucat naratorul povestii, Nicolae „Nick” Carraway. Filmul a fost lansat in America pe 10 mai 2013 .  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.cinemarx.ro
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

mai, 2024